‘Keurmerk’ voor Dialysecentrum Beverwijk

Door: Raimond Bos

Voor de dialysepatiënten betekent de certificering een garantie voor gecontroleerde kwalitatief goede zorg. Een keurmerk. Maar ook voor de zorgverzekeraar en de overheid weegt deze status zwaar. Het is een bewijs dat voldaan wordt aan de door de beroepsgroep en overheid gestelde normen. Het Dialysecentrum Beverwijk koos er bewust voor om voorbereidingen op de visitatie in eigen hand te houden. Gideon Schrijver, directeur van het Dialysecentrum: "Iedereen, uiteenlopend van verpleegkundige, arts tot administratief medewerker, is betrokken geweest bij dit proces. Als team hebben we dit resultaat bereikt binnen een korte tijd. Daar zijn we om geprezen door de accrediterende organisaties. Onze medewerkers zijn zeer betrokken bij het centrum. De dialysepatiënt plukt hier de vruchten van."

Op 1 februari 2009 werd het Dialysecentrum Beverwijk geopend. Het centrum startte destijds met één dialysepatiënt. Inmiddels is het uitgegroeid tot een centrum waarin zeven dagen per week dialysezorg wordt geleverd. Ook vakantiegangers kunnen in het centrum terecht.

De Stichting HKZ (Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling Zorgsector) heeft in samenwerking met de beroepsgroep, patiënten en overheid de normen gedefinieerd.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing