Kiezerscafé voor mensen met beperking

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Op 12 maart 2014 organiseert MEE Noordwest-Holland een kiezerscafé voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Tijdens dit kiezerscafé worden de deelnemers op praktische en informatieve wijze voorbereid op de Gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014.

Waarom een kiezerscafé?

Nederland telt ongeveer 1,7 miljoen mensen boven de 18 jaar met een licht verstandelijke beperking. Voor deze mensen is het vaak lastig om de partijprogramma’s te begrijpen, politieke debatten goed te volgen en tot een stemkeuze te komen. De Kiezerscafés worden georganiseerd om hen bewust te maken van het belang om te stemmen.

Programma
De deelnemers krijgen antwoord op vragen als:
Waarom is stemmen belangrijk? Hoe werkt de gemeenteraad? Waar kan ik op stemmen? Hoe kan ik stemmen? Hoe ziet het stembiljet eruit? Dit doen we onder andere met behulp van filmmateriaal, presentaties en een quiz.

Informatie en aanmelden
Voor het programma van de kiezerscafés is meer informatie te vinden op www.meenwh.nl/kiezerscafe. Ook kan men zich via deze webpagina aanmelden. Voor alle deelnemers aan de kiezerscafés, maar ook voor diegenen die niet kunnen komen, is informatie over de verkiezingen en stemmen terug te vinden op www.stemjijook.nu. Deelname aan het Kiezerscafé is gratis.

Locatie en tijd
Het kiezerscafé wordt gehouden in het stadhuis aan het Stationsplein 48. De avond duurt van 19:00 uur tot 22:00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing