""Kijk op de Wijk" bezoekt verenigingen"

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Het team van het nieuwe radioprogramma "Kijk op de Wijk" heeft de smaak goed te pakken. De eerste uitzending, die rechtstreeks vanuit werkplaats De Rel in Wijk aan Zee werd gemaakt, is een succes geworden. In de komende tijd zullen de programmamakers op zaterdagmiddag tussen 12:00 en 14:00 uur elke maand op een andere locatie zijn om daar een live uitzending te maken. Verenigingen en stichtingen kunnen contact leggen met de lokale omroep om de mogelijkheden van een uitzending in hun eigen onderkomen te bespreken.

Gedurende enkele jaren was Radio Beverwijk maandelijks in het winkelcentrum Beverhof te vinden. Vanaf het middenplein van dit overdekte winkelcentrum werd het programma "De Beverbrunch" gemaakt en in drie uur tijd werd gesproken met diverse gasten uit de regio. Nu de lokale omroep de beschikking heeft over een mobiele zendinstallatie zijn de mogelijkheden nog veel groter. ,,We kunnen nu in principe overal uitzenden waar elektriciteit aanwezig is'', vertelt programmamaker en technisch medewerker Ab Jenema. ,,De enige voorwaarde is dat we onze locatiezender in de studio nog goed moeten kunnen ontvangen. Maar we hebben in het afgelopen jaar al programma's met deze zender gemaakt vanuit Wijk aan Zee en vanuit Heemskerk, dus we kunnen een redelijk groot gebied bestrijken.'' In het nieuwe programma "Kijk op de Wijk" nemen de programmamakers letterlijk een kijkje achter de schermen van verenigingen en stichtingen. Daarmee maakt Radio Beverwijk de nieuwe slogan 'Altijd Dichtbij Jou', die sinds kort wordt gehanteerd, volledig waar.

Ab Jenema is vrijwilliger van het eerste uur bij Radio Beverwijk. Samen met zijn partner Margareth Jenema en zijn collega-vrijwilligers Rob Keesen, Frank Koning en Alex Mandemaker is hij in de komende tijd maandelijks op een steeds wisselende locatie te vinden. ,,Als een organisatie op zaterdag een speciaal evenement organiseert of graag wat meer bekendheid wil geven aan de reguliere activiteiten, zijn we graag bereid om daarover te praten. Het programma wordt rechtstreeks uitgezonden tussen 12:00 en 14:00 uur, dus we kunnen de luisteraars dan direct oproepen om ook een kijkje te komen nemen. Het zou niet de eerste keer zijn dat er naar aanleiding van onze uitzending extra bezoekers op een open dag of andere activiteit afkomen.'' Bij speciale gelegenheden bestaat eventueel de mogelijkheid om langer aanwezig te zijn. Zo was de lokale omroep bijvoorbeeld in het afgelopen jaar een hele zaterdag te vinden op de Breestraat tijdens de Vrijwilligersdag en eerder werd al een vier uur durende live uitzending gemaakt vanaf het evenement "Beverwijk Uit De Kunst".

Organisaties die Radio Beverwijk graag eens in huis willen halen voor een live uitzending op zaterdagmiddag tussen 12:00 en 14:00 uur kunnen contact leggen door een e-mail naar [email protected] te sturen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing