Kinderafdeling RKZ ontvangt Zilveren Smiley

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Wat verlegen loopt Christiaan (3 jaar) naar voren om de oorkonde van de Zilveren Smiley aan te nemen. Hij is één van de kinderen die, samen met zijn ouders, heeft meegedaan aan het kwaliteitsonderzoek naar de Zilveren Smiley op de Kinder- en dagbehandelings afdeling die het RKZ op 28 november ontving. De Zilveren Smiley is een kwaliteitsinstrument om de kwaliteit van zorg te meten. Daarbij richt Stichting Kind en Ziekenhuis zich op kind- en gezinsgerichte zorg.

Het RKZ was al in het bezit van een Bronzen Smiley. Voor de zilveren variant is een intensief traject van 1,5 jaar gevolgd waarin allerlei verbeteringen zijn doorgevoerd. Zo mogen ouders tegenwoordig altijd bij de sedatie (=verlagen van bewustzijn) van hun kinderen aanwezig zijn. En alle kinderen op de afdeling worden verzorgd door gespecialiseerde kinder(brandwonden)verpleegkundigen. De afdeling heeft ook punten verbeterd in de informatie die aan ouders en kinderen wordt gegeven, samenwerking tussen ziekenhuis en het gezin en ruimte voor respect en privacy.

Goede zorg
“De Zilveren Smiley is voor ons een instrument om onze zorg beter te maken”, zegt kinderarts Erim van Os. “We kunnen zelf zeggen dat onze zorg goed is, maar nu hebben we een uitgebreid, objectief rapport in handen waarin staat dat dat ook zo is. En nu op naar de Gouden Smiley!”

Eva Schmidt-Cnossen van Stichting Kind en Ziekenhuis: “Wat uniek is aan de Kinderafdeling van het RKZ is het Kinderbrandwondencentrum. Kinderen met brandwonden liggen hier tussen leeftijdsgenoten van de kinderafdeling. Daarmee is het RKZ de enige in het land. De Kinderafdeling van het RKZ scoort daarnaast bovengemiddeld op het voorkomen van angst en pijn bij kinderen. Dat is echt iets om trots op te zijn. Ook zijn er veel stappen genomen in het constant afstemmen met kinderen en hun ouders over wat ze willen op de afdeling.”

De uitreiking van de Zilveren Smiley werd gevierd op de Kinderafdeling met taart, een kleurwedstrijd voor alle kinderen op de afdeling (waarbij alle kinderen in de prijzen vielen) en het hijsen van de speciale Zilveren Smiley vlag op het dak van het ziekenhuis.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing