Kinderen hebben genoten van zeilevenement van Pro Kids IJmond

Door: Ab Jenema

De Vrijheid vertrekt uit Enkhuizen

IJMOND - Het zeilschip de Vrijheid was weer goed bezet bij de zesde versie van de jaarlijkse zeiltocht van Pro Kids IJmond voor kinderen met een beperking. De tocht vond plaats bij goed stevig zeilweer op beide dagen op het IJsselmeer. De kinderen hebben zich goed vermaakt. Ze maakten ook een tochtje in de speedboot van de Vrijheid. De zaterdagavond was er een vrolijke disco waar ook een van de leden van de Pro Kids optrad.


De meeste kinderen sliepen op het schip. Overdag voeren ook nog andere kinderen mee; broertjes, zusjes of vriendjes. Ook traden enkele ouders op als daggast en begeleider.
“De Vrijheid” is de naam van het zeilschip. De begeleiding was in handen van professionals. Pro Kids IJmond zorgde voor de koks en het helpen van de kinderen bij hijsen van de zeilen.
Serviceclub
Pro Kids IJmond is een zelfstandige serviceclub, waarvan de basis al in 1993 is gelegd. Het is een club waarvan de leden zich dienstbaar willen maken aan de gemeenschap en in het bijzonder aan de jeugd in de regio.
Het doel van de vereniging is het in de praktijk brengen van de regel: behandel je medemens zoals jezelf behandeld wilt worden. Het doel is vooral de jeugd in de IJmond, die dat nodig heeft, te ondersteunen. Daarbij steken de leden zoveel mogelijk zelf de handen uit de mouwen. De kennis en vaardigheden van de leden worden daarbij ingezet, evenals hun netwerken. Ambassadeurs van Pro Kids IJmond dragen ook bij aan de financiering van de activiteiten. De gelden voor goede doelen worden door een stichting beheerd.

Meer weten en contact? Kijk op www.prokidsijmond.nl
Contact via [email protected] of op twitter via @ProKidsIJmond of Gerard Jägers 06 10510333.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing