Kinderen welkom in Museum Kennemerland

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Wat is dat voor een ding? Dat zal de meest gehoorde vraag zijn tijdens de herfstvakantie in Museum Kennemerland. Is het een snorrebot, een bodebus, een unster of toch iets anders? Museum Kennemerland richt zich in de herfstvakantie op kinderen vanaf acht jaar. 

Zij zijn uitgenodigd om te komen snuffelen tussen die oude, mooie, soms rare, maar vaak waardevolle spullen. Dat gaat in de vorm van een speurtocht. Zo maakt de jeugd spelenderwijs kennis met de uitgebreide collectie van het museum. De kinderen gaan samen met de conservator in de museumzalen op zoek naar een 25-tal vermiste museumstukken. Het terugvinden van deze schatten is niet het enige. Als zo’n voorwerp terecht is, dienen zich allerlei vragen aan: hoe heet het en waar dient het voor? Oftewel: wat is dat voor een ding?

Pas als alle vragen beantwoord zijn kan de conservator een gevonden stuk een plek geven in de tentoonstelling. Of dat is gelukt, kan iedereen thuis op de computer checken. Want de hele collectie staat online. De kinderen kunnen in dezelfde weekeinden ook in Museum Kennemerland terecht voor de landelijke wedstrijd van de Rabo Museumkidsweek, een initiatief van de Museumvereniging en de Rabobank. De opdracht is om een favoriet museumstuk te zoeken, en daarbij een beeldverhaal (foto, film) te maken.
Iedere deelnemer krijgt sowieso een prijs: het gouden boekje 'Inkie de schatbewaarder' van Harmen van Straaten. Een jury kiest per provincie een winnaar. De hoofdprijs is een vlucht voor twee personen in een Dakota-vliegtuig, een vliegend museumstuk. De spelregels zijn te vinden op de website www.museumkidsweek.nl.

Museum Kennemerland speelt met de activiteiten in op de Nationale Archeologiedagen. Die zijn in Beverwijk in de weekeinden van 17/18 en 24/25 oktober 2015. De kinderen kunnen op deze dagen (14:00–17:00 uur) gratis aan de slag. Er is een voorwaarde: begeleiding door een volwassene is een vereiste, en de begeleider dient wel een kaartje te kopen.
Een groepsbezoek kan ook: op de woensdagen 21 en 28 oktober 2015. Dit is voor groepen van maximaal 20 kinderen, de groepsprijs is (inclusief verplichte begeleiding) € 25,-. Groepen kunnen zich aanmelden op het adres [email protected] onder vermelding van Rabo Museumkidsweek.

In Museum Kennemerland zijn spullen uit de geschiedenis van Beverwijk en omgeving te zien. Tevens is er een wisseltentoonstelling 'Sail' met scheepsprenten en zeekaarten: pronkstukken van de Hollandse zeilvaart. De looptijd van deze wisseltentoonstelling is met een maand verlengd: tot en met zondag 1 november 2015.

Museum Kennemerland is gevestigd aan het Westerhoutplein 1 en elke zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur geopend. Toegangsprijs € 4,-. Zie ook de websites www.archeologiedagen.nl en www.museumkennemerland.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing