Kindermiddag 17 december: “Blikkie” en knutselen voor kerst

Door: Jan Pronk

Beverwijk - Zondagmiddag 17 december kunnen kinderen in Museum Kennemerland tijdens een kindermiddag kennis maken “Blikkie” (De tovenaar van Oz) en kunnen zij knutselen voor de kerst. 
De middag is voor kinderen in de leeftijdscategorie 6 – 12 jaar.

Wij beginnen met een de introductie van “Blikkie”, de blikken figuur uit de film: De tovenaar van Oz. Daarna zullen onze jeugdambassadeurs iets vertellen over de oorsprong van een aantal voorwerpen die wij met kerst gebruiken, zoals de kerstboom, de kerstlichtjes, de kerstversiering en dergelijke.  

Dan gaan wij zelf aan de slag. Wij gaan kerstversieringen maken van blik, papier en gebruikte waxine licht houders. Ook gaan wij blikken deksels beschilderen die vervolgens in het museum geëxposeerd worden. Als de kinderen het leuk vinden kunnen zij als “Blikkie” verkleed op de foto worden gezet.

De kosten bedragen € 5,00 p.p. inclusief een consumptie en knutselmateriaal.

Om 13.15 uur gaan de deuren van het museum open en wij starten de middag om 13.30 uur. Het einde is om 15.30 uur gepland. Er is deze middag plaats voor maximaal 20 kinderen. Het is daarom belangrijk dat de kinderen zich van tevoren aanmelden. 

Aanmelding via: [email protected]

Graag vermelden: Naam (voor en achternaam) en geboortedatum.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing