Kindermiddag in Museum Kennemerland - Over tuinders en staalarbeiders

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Voor alle nieuwsgierige onderzoekers organiseert Museum Kennemerland op zondagmiddag 17 juni weer een kindermiddag.
Tuinen, aardbeien, vuur, ijzer en staal, professor Kinheim neemt je mee in de tijd van de tuinders Zij verbouwden in onze omgeving bloemen, groenten en aardbeien. En hij vertelt hoe ze fabrieksarbeiders werden die met vuur het ijzer en staal maakten. Zijn verhaal laat je zien hoe het er bij ons honderd jaar geleden uitzag en wat er allemaal veranderd is.

In het museum hebben we een bijzondere tentoonstelling: Buiten de poort, 100 jaar staal in de IJmond. Die tentoonstelling laat zien hoe het landschap om ons heen veranderde door de komst van de grote fabrieken. Honderd jaar geleden waren er tuinderijen, bossen en duinen. En veel minder huizen en fabrieksgebouwen. Met fotoviewers kun je dit met eigen ogen zien.

Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag: er zijn natuurkundige proefjes, we gaan knutselen en je kunt op de foto als echte onderzoeker.

De middag is voor kinderen van 6 – 12 jaar.

Om kwart over een gaan de deuren van het museum open en wij beginnen om half twee. Rond half vier ben je klaar. Het kost € 5,- euro en daarvoor krijg je een drankje en ontvang je na afloop een herinnering aan de middag.

Je mag je ouders of verzorgers meenemen. Een van hen mag je ook helpen bij alles. Komen er meer mensen mee dan kunnen die het museum bekijken. En natuurlijk mogen zij jou op de foto zetten als je lekker bezig bent.

Er is deze middag plaats voor maximaal 20 kinderen. Meld je daarom zo snel mogelijk aan. 

Aanmelding via: [email protected] 

Graag vermelden: Naam (voor en achternaam) en geboortedatum

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing