KINK actie voor zorgpersoneel al ruimschoots over streefbedrag

Door: Jan Pronk

De actie van radiozender KINK om geld in te zamelen voor het zorgpersoneel is na drie dagen al ruimschoots over het streefbedrag heen. Dit bedrag was door de NVALT, de wetenschappelijke vereniging voor longartsen en longartsen in opleiding, bij aanvang vastgesteld op 25.000 euro. Inmiddels staat de teller op meer dan 36.000 euro, met nog twee dagen te gaan. Het streefbedrag is door de NVALT verhoogd naar 40.000 euro.

Maandagochtend 27 december is KINK begonnen aan de Album Top 1000 Met Zorg, een bijzondere actieweek om geld in te zamelen voor het zorgpersoneel. KINK-dj Tim op het Broek presenteert deze week in zijn eentje de herhaling van de KINK Album Top 1000, die in juli dit jaar werd samengesteld. Luisteraars kiezen realtime welke track van elk album wordt gedraaid via de KINK-site.

Op het Broek draait op die manier vijf dagen lang 18 uur per dag muziek, van 06:00 uur 's ochtends tot middernacht. Luisteraars kunnen hem mentaal ondersteunen door hem te sponsoren met een zelfgekozen bedrag. Het geld wordt door NVALT aangewend om alle verpleegkundigen in Nederland in het zonnetje te zetten.

"Ik had van tevoren werkelijk geen enkel idee over wat ik moest verwachten aan opbrengst", licht Op het Broek toe. "KINK is een kleine zender met bescheiden middelen, dus dat zoveel mensen ons weten te vinden en ons steunen in deze actieweek overtreft mijn stoutste dromen".

"Het gaat beter met me dan verwacht", zegt de KINK-dj over zijn gesteldheid na drie dagen, ofwel 54 uur radio. "De vele berichten van de luisteraars maar vooral ook de te gekke muziek die ik mag draaien slepen me er echt doorheen".

Tim verzorgt zijn marathonuitzending van maandag 27 december tot en met vrijdag 31 december, dagelijks van 06:00 uur tot 00:00 uur. Op maandag 3 januari maakt NVALT-voorzitter Leon van den Toorn in de eerste reguliere uitzending van Tim op het Broek op KINK bekend hoeveel geld er is ingezameld en waar het precies aan besteed zal worden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing