KINK trapt actie af voor zorgpersoneel

Door: Jan Pronk

Maandagochtend 27 december 06 uur 's ochtends heeft radiozender KINK het startsein gegeven voor de KINK Album Top 1000 Met Zorg, een bijzondere actieweek om geld in te zamelen voor het zorgpersoneel. Het station heeft de actie op touw gezet in nauwe samenwerking met de NVALT, de wetenschappelijke vereniging voor longartsen en longartsen in opleiding.

KINK-dj Tim op het Broek presenteert deze week in zijn eentje de herhaling van de KINK Album Top 1000, die in juli dit jaar werd samengesteld. Luisteraars kiezen realtime welke track van elk album wordt gedraaid via de KINK-site.

Op het Broek draait op die manier vijf dagen lang 18 uur per dag muziek, van 06:00 uur 's ochtends tot middernacht. Luisteraars kunnen hem mentaal ondersteunen door hem te sponsoren met een zelfgekozen bedrag.

Het geld wordt door NVALT aangewend om alle verpleegkundigen in Nederland in het zonnetje te zetten. Leon van den Toorn, voorzitter van de NVALT, was vanochtend te gast bij Op het Broek in de studio om de actie officieel te openen.  Hij liet weten nog in beraad te zijn over wat er precies gedaan kan worden met het ingezamelde bedrag.

Het idee voor de actie ontstond bij Op het Broek door zijn regelmatige contact met longarts en KINK-luisteraar Erik Kapteijns, die al meerdere malen in de uitzendingen van Tim verslag deed van zijn werk in corona-tijd.

"De verhalen van Erik raakten me enorm. Hoe hij ondanks alle ellende en extreem hoge werkdruk nog zo positief blijft vind ik inspirerend", aldus Op het Broek. "De mensen in de frontlinie die er alles aan doen om ons gezond te houden, die hun eigen leven opofferen voor een ander, daar moeten we eens wat meer stil bij staan. Al is het maar een schouderklopje, een bedankje. Want dat ene applaus vorig jaar is lang niet genoeg".

Tim verzorgt zijn marathonuitzending van maandag 27 december tot en met vrijdag 31 december, dagelijks van 06:00 uur tot 00:00 uur. Op maandag 3 januari zal Leon van den Toorn in de eerste reguliere uitzending van Tim op het Broek op KINK bekendmaken hoeveel geld er is ingezameld en waar het aan besteed zal worden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing