Kloosterboer Velsen BV wint landelijke EZK Energy Award

Door: Ab Jenema

IJMOND - In 2015 stond Jan Karsten, hoofd technische dienst, van Kloosterboer Velsen BV op het podium van de IJmond Duurzaam Award van Omgevingsdienst IJmond. Afgelopen maandag 29 januari stonden zij nationaal in de spotlight tijdens de uitreiking van de EZK Energy Award door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Kloosterboer Velsen BV werd daar uitgeroepen tot winnaar, dankzij de duurzame uitbreiding van hun vrieshuis.

Trotse wethouder
Wethouder Floor Bal van gemeente Velsen stond dinsdagmorgen vroeg met voorzitter van OV IJmond Ton van der Scheer en voorzitter van Stichting GreenBiz Cees Duivenvoorde met een bloemetje en een taart voor de deur bij Jan Karsten. Floor Bal: “Ik ben trots dat door deze prijs de IJmond er weer mooi op staat, bedankt Kloosterboer Velsen!”

BREAAM vijf sterren
Jan Karsten is de belangrijke aanjager achter het realiseren van de ambities. “De uitbreiding van ons koel- en vrieshuis is energieneutraal door de daken volledig vol te leggen met zonnepanelen die samen 700.000 Kwh per jaar opleveren. We hebben daarnaast voor de koeling naar de meest moderne technieken gekeken. De prijs van de maatregelen was voor ons vaak ondergeschikt belang.” Van de directie kreeg hij alle vrijheid, waar hij blij mee is. “Door alle maatregelen die we genomen hebben, zijn we het eerste koel- en vrieshuis van Europa dat BREAAM vijf sterren gecertificeerd is. Dit is de allerhoogte certificering die te behalen is.”

EZK Energy Award
Deelnemers aan de EZK Energy Award moeten minimaal meer dan 50.000 kilowattuur elektra en/of 25.000m³ gas per jaar verbruiken. Eisen aan de inzendingen zijn: aanzienlijke verduurzaming van energiegebruik door duurzaam opwekken en/of energie besparen, vernieuwende en innovatieve toepassing van bestaande technieken en brede toepasbaarheid.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing