Koffieconcert in Ruïne van Brederode

Door: Cor Beumer

Saxofoonkwartet Nova Zembla

SANTPOORT-ZUID - Op zondag 1 september verzorgt saxofoonkwartet Nova Zembla bij zowel regen als zonneschijn het maandelijkse koffieconcert in de Ruïne van Brederode onder de titel ‘Van Middeleeuwen tot de Jazz’.
 
Tot de pauze staan licht klassieke werkjes op het programma, gespeeld op de meest bekende saxofoons: de sopraan, de alt, de tenor en de bariton. Als afsluiting voor de pauze worden twee composities van de Franse componist Pierre Vellones voor saxofoonkwartet en verteller gespeeld.

Na de pauze volgt een demonstratie van de zeer zeldzame en mensgrootte contrabassaxofoon en zijn allerkleinste tegenpool de soprillo onder het motto “All you wanted to know about sax, but were afraid to ask” . Aansluitend kan iedereen zich vast opwarmen voor Santpoort Jazz met de swing, vaudeville en blues die het kwartet zal brengen,

Nova Zembla bestaat uit Elsbeth Pilz (sopraansax), Hans Boetje (altsax), Elsie Reiziger (tenorsax) en Henk van Hemert (bariton-, contrabas- en soprillosax). De verteller is Piet Pree. Aanvang van het koffieconcert is om 11:30 uur. De Ruïne van Brederode is open vanaf 10:00 uur (entree Ruïne: 3,- / 1,50).

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing