Kom en ontdek je gitaartalent op het 9de Gitaarfestival IJmond!

Door: Ab Jenema

Op zondagmiddag 5 november 2023 wordt het 9de Gitaarfestival IJmond gevierd in het Kennemer Theater en de Grote Kerk in Beverwijk. Het festival verwelkomt muzikanten van alle leeftijden en niveaus, of je van klassieke-, jazz- of wereldmuziek houdt, een professionele gitarist bent of gewoon je passie voor de gitaar wilt delen.

Er zijn vier podia waar je kunt optreden of je nou solo, met een ensemble of als singer-songwriter speelt. Elk optreden varieert van 5 tot 20 minuten. Altijd al gedroomd van zelf optreden voor publiek? Dit is je kans om podiumervaring op te doen en te genieten van een middag vol muziek, samen met honderden andere gitaristen uit Beverwijk, Heemskerk en Velsen.

Speciaal voor jongeren is er "Plug in", het podium waar jonge muzikanten tussen de 12 en 25 jaar kunnen optreden en deelnemen aan workshops. Deze workshop worden gegeven door drie bekende muzikanten: Lorijn von Piekartz (gitarist bij Maan), Pieteke Dik (basgitarist bij Froukje) en Karlijn Langendijk (specialiste in fingerstyle en percussief gitaarspel). Vergeet niet om je gitaar mee te nemen, als je hieraan deel wilt nemen.

Verder kan iedereen ook meedoen met de spectaculaire openingsact, waar alle gitaristen kunnen deelnemen aan een uniek gitaarorkest. Dit gitaarorkest wordt ter plekke gevormd onder leiding van gitaardocenten van Cultuurhuis Heemskerk en Centrum voor de Kunsten Beverwijk, om zo met elkaar het openingsnummer te spelen.

Dit jaar hoef je je niet aan te melden, dus pak je gitaar en kom langs op zondag 5 november. De toegang voor in het Kennemer Theater en de Grote Kerk is gratis, dus nodig meteen ook al je vrienden, familie en medemuzikanten uit om te komen kijken.

Het Gitaarfestival IJmond vindt op zondag 5 november van 13.00-17.00 uur plaats. Het wordt mogelijk gemaakt door Stichting Gitaarfestival IJmond, Kennemer Theater, Vereniging Grote Kerk Beverwijk, Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Cultuurhuis Heemskerk, de gemeentes Beverwijk en Heemskerk en het VSB Fonds.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing