Kom in beweging: iedere stap telt!

Door: Jan Pronk

HEEMSKERK - Gezondheidscentrum Broekpolder (Heemskerk), Huisartsenpraktijken Wijckermeer (Beverwijk) en Huisartsenpraktijk Prins (Velsen-Noord) doen dit jaar gezamenlijk mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement waarbij wekelijks een uur gezamenlijk wordt gewandeld. We nodigen iedereen uit om vanaf 8 mei met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid! 

De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus iedereen mag mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau en lopen we in verschillende groepen. Het doel is om in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Op woensdagavond 17 april 2019 om 19.30 uur wordt een informatieavond over de diabetes challenge gehouden. Iedereen die interesse heeft, is welkom. Vervolgens zullen we vanaf  woensdagavond 8 mei om 19.30 uur starten met onze wekelijkse wandelingen.

De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt. Meer weten of meedoen?

Kijk op: www.nationalediabeteschallenge.nl/gezondheidscentrumbroekpolder/

Indien u meer informatie wenst over de challenge en aanwezig wilt zijn op de informatiebijeenkomst dan kunt u contact opnemen met mevrouw Kelly Veldhuis, leefstijlcoach huisartsenpraktijk Broekpolder via [email protected] en telefoonnummer 0251-257257. Adres informatieavond: Steenhouwerskwartier 29, 1967 KD Heemskerk.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing