KOM IN DE KAS TULPEN KOMEN IN GEMEENTEHUIS

Door: Ab Jenema

IJMOND - Het werk van 400 basisschoolleerlingen wordt tijdens de tentoonstelling Tulp gepresenteerd met 400 kunsttulpen in een bed van bollenkistjes in de hal van Gemeentehuis Heemskerk.

Dit is het werk van leerlingen van 8 verschillende basisscholen in Heemskerk; De Zilvermeeuw, Leonardus, De Bareel, Tweespan, Lunetten, De Ark, De Vlinder en de Anne Frankschool. Zij hebben deelgenomen aan het project Kom in de Kas. Het project is een coproductie tussen Brede School Heemskerk, het Groene Hart en Cultuurcentrum Heemskerk en is een groot succes geworden gezien het aantal werken dat wordt tentoongesteld.

Naar aanleiding van een bezoek aan een tulpen- of blauwe druivenkas kregen de leerlingen een workshop in de klas. Tijdens deze workshop leerden de leerlingen kleuren mengen met soft pastel. Dit heeft geresulteerd in een heel kleurrijk bloemen geheel.

Na schooltijd hebben de leerlingen die daarmee verder wilden gaan, in Brede School Heemskerk drie bijeenkomsten gevolgd. Ze zijn letterlijk met hun neus de tulp ingedoken. De tulpen werden van heel dichtbij bekeken en wat de leerlingen daar zagen hebben zij proberen te vangen in een groot schilderij dat zij maakten. Deze schilderijen, zo’n 32 stuks, zijn ook te bewonderen in de gemeentehal. Het is een kleurrijk voorjaarstafreel geworden, die de hal van Gemeentehuis Heemskerk van 4 tot en met 19 april zeker zal opfleuren. Deze expositie is zeker en bezoekje waard.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing