Kom in de Noord-Hollandse molens!

Door: Ab Jenema

IJMOND – De 45ste Nationale Molendag wordt dit jaar op zaterdag 13 en zondag 14 mei gehouden. Dit weekend vormt de uitgelezen kans om een molen in de buurt van binnen te bekijken. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien en/of malen en het merendeel zet de deuren voor je open. In Noord-Holland gaan 68 molens open. Kom binnen en ervaar van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar. Kijk op molens.nl welke molens bij jou in de buurt open zijn.

Bijzondere activiteiten tijdens Nationale Molendag in Noord-Holland
Vele Noord-Hollandse moleneigenaren, molenaars en vrijwilligers organiseren extra activiteiten om het bezoek dubbel zo leuk te maken. Denk daarbij aan pannenkoeken en brood bakken, speurtochten, fiets- en wandelroutes, molen- en streekmarkten en vele activiteiten voor kinderen. Enkele bijzondere openstellingen in Noord-Holland zijn:

  • Bezoek het kinderfestival op zondag 14 mei bij de Etersheimerbraakmolen in Etersheim (Oosthuizen) met leuke activiteiten en muziek.
  • De Vijfhuizer Molen in Haarlem staat stil, dat biedt jou de unieke kans om binnen in de kap te bekijken, iets dat niet kan als de molen draait.
  • Het radiozendamateurevenement Mills on the Air heeft zendamateurs zitten bij De Nachtegaal in Middenbeemster.
  • Vaar mee vanaf de Schoolmeester in Westzaan naar de Jonge Dirk en Het Prinsenhof aan de Zaan. (let op, deze activiteit is niet gratis)

Gratis kleurboekje en kleurwedstrijd
Voor de allerkleinsten ligt op elke opengestelde molen een gratis Molen-kleurboekje klaar. Dit boekje staat vol met mooie kleurplaten waarmee zij de verschillende molentypen leren ontdekken. Daarnaast kunnen de kinderen meedoen aan een kleurwedstrijd. Vereniging De Hollandsche Molen beloont de mooiste kleurplaat met een molenbezoek voor de hele schoolklas van de winnaar.

Over Nationale Molendag
Nationale Molendag wordt georganiseerd door vereniging De Hollandsche Molen en Het Gilde van Vrijwillige Molenaars. Daarnaast wordt de dag mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Het volledige programma voor Nationale Molendag vind je op molens.nl

advertenties

Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl
huizenmarkt.nl
Independer
TV Expert
Radio Control Expert
SimOnly Discount
Outdoor kleding
Uitvaartverzekering.nl
HaardenExpress
Zakelijk bankieren
Wedden op het WK
Uitvaartverzekering vergelijken