Kom je ook? Speel-mee actie start 8 oktober in Cultuurhuis Heemskerk!

Door: Jan Pronk

IJMOND - Acht weken lang samen zingen, spelen, luisteren of een instrument uitproberen! 
Vanaf 8 oktober aanstaande kunnen kinderen van 1,5 jaar (met begeleider) tot en met 11 jaar zich weer helemaal uitleven bij de verschillende Muziekontdektuinen die Cultuurhuis Heemskerk biedt.

De allerkleinste kunnen met een (groot)ouder of oppas samen zingen, dansen, luisteren én muziek maken bij Muziek op Schoot. De Muziekspeeltuin is er voor kinderen uit groep 1, 2 en 3: klanken, geluiden, ritme, zingen, dansen en natuurlijk de instrumenten, alles komt spelenderwijs langs. In de Muziekproeftuin maken de kinderen uit groep 4 en 5 kennis met verschillende instrumenten spelen! In de Muziekontdektuin weet je al welk instrument je wilt uitproberen. Na acht weken weet je echt of het instrument bij je past of niet (leeftijd 7 t/m 11 jaar).

Muziek maken is leuk en samen muziek maken geeft kinderen veel plezier. Muziek maken is ook belangrijk, het is goed voor de persoonlijke ontwikkeling en de creativiteit van kinderen. Een instrument bespelen draagt bij aan de motorische ontwikkeling en bevordert discipline en doorzettingsvermogen.  Samen muziek maken leert kinderen ook rekening te houden met anderen en stimuleert de ontwikkeling van sociale en emotionele vaardigheden.

De Speel-mee cursussen kosten € 80,- voor acht lessen inclusief het gebruik van het instrument. Heeft u recht op de Speel-mee korting dan betaalt u € 64,-. 

Speel-mee korting kan een alleenstaande ouder aanvragen als het inkomen onder de € 1.532,- is, en voor gezamenlijke ouders minder dan € 1.989,-. De cursussen starten in de week van 8 oktober. 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing