Kom kennismaken met aquasporten

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op zondag 13 september 2015 kunnen bezoekers van het Sportfondsenbad vrijblijvend kennis maken met verschillende aquasportieve activiteiten. Tijdens het recreatieve zwemmen tussen 09:00 en 12:00 uur worden workshops aangeboden waar geïnteresseerden aan deel kunnen nemen. 

"Bewegen in het water is tegenwoordig meer dan alleen banen zwemmen", vertelt Harry Knevel, adjunct manager. "Er is veel meer mogelijk en daar willen wij onze bezoekers graag kennis mee laten maken. Veel mensen kennen het aquajoggen wellicht wel, maar inmiddels is het activiteitenaanbod behoorlijk uitgebreid. Hierbij is ingespeeld op de huidige fitnesstrends zoals zumba en bootcamp. Ook zoeken wij steeds naar nieuwe activiteiten om onze bezoekers uit te blijven dagen", aldus Harry.

Het grootste voordeel van bewegen in het water is dat de opwaartse druk ervoor zorgt dat gewrichten minder belast worden. Ideaal dus voor mensen, die bijvoorbeeld weer willen beginnen met sporten, maar nog een lage belastbaarheid hebben. Dit wil overigens niet zeggen dat bewegen in het water makkelijk is of minder intensief.

Hoewel het moeilijk te zien is in het water, zie je tijdens een les ClubAquabootcamp toch echt de zweetdruppels op het voorhoofd van de deelnemers. En ook tijdens de swingende  Aquazumbales is de intensiteit hoog, want hierbij zorgt juist de weerstand van het water voor een extra dimensie. Speciaal voor actieve senioren is er de activiteit ClubAquavitaal waar onder andere de algemene dagelijkse verrichtingen uit het dagelijks leven (ADL's) geoefend worden. Denk hierbij aan reiken, draaien, zitten en staan. Natuurlijk houdt de instructeur rekening met onder andere de kracht, lenigheid en snelheid van iedere deelnemer.

En voor wie van afwisseling houdt is een combinatie van de verschillende activiteiten ook mogelijk tijdens de les ClubAquafitness. Of kies voor hydrofit, dit is een pittige workout, waarbij drijfmiddelen gebruikt worden om de waterweerstand te maximaliseren. Op zondag 13 september 2015 worden deze aquasporten aangeboden en kunnen bezoekers hier vrijblijvend aan deelnemen. Afgezien van een toegangskaartje voor het zwembad zijn er geen kosten aan verbonden. Tevens ontvangen deelnemers na afloop een aquaproefles naar keuze.

Het volledige programma is te vinden op www.sportfondsenbadbeverwijk.nl, maar de eerste workshop is om 09:45 uur. Ook is er speciaal voor kinderen een activiteit en na afloop van, of voorafgaand aan een workshop kan er nog heerlijk vrij gezwommen worden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing