Kom krulstaarten kieken bij De Wijckse Hoeve in Beverwijk

Door: Jan Pronk

Foto: Sabine Grootendorst/Varkens in Nood

BEVERWIJK - Bij boerderij De Wijckse Hoeve kun je zaterdag 9 september varkens zien met een krulstaart. Is dat zo bijzonder? Jazeker, want in Nederland behoudt slechts 1% van alle varkens de kenmerkende krulstaart. Bij de overige 99% wordt de staart op jonge leeftijd afgebrand.

Varkens in de vee-industrie leven in krappe, betonnen hokken. Uit verveling en frustratie bijten de dieren in elkaars staarten. Om dat te voorkomen, worden niet hun leefomstandigheden verbeterd, maar hun staarten afgebrand. Een 'oplossing' die niets verandert aan de oorzaak van het probleem.

Krulstaarten

Varkens zijn nieuwsgierige dieren met een sterke drang om hun omgeving te verkennen. Bij De Wijckse Hoeve krijgen ze daar alle kans toe. De varkens staan in de buitenlucht met hun poten in de aarde en kunnen de hele dag wroeten. Ze hebben veel ruimte en frisse lucht, en genoeg te doen. Deze varkens bijten dan ook niet in elkaars staarten. Wil jij zien hoe varkens met een krulstaart leven? Kom dan op 9 september naar De Wijckse Hoeve!

Open dag

Bezoekers kunnen deelnemen aan spelletjes en een foto- en kleurwedstrijd. Maar het draait natuurlijk vooral om de varkens. Een bijzondere ervaring, want varkens met krulstaarten zijn helaas zeer zeldzaam.

Op zaterdag 9 september kun je tussen 10.00 en 16.00 uur krulstaarten kieken bij boerderij De Wijckse Hoeve in Beverwijk. Kijk voor meer informatie op varkensinnood.nl/weekend-van-het-varken-2023.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing