Kom naar de Open Energiedag over aansluiting windparken op zee op zaterdag 11 september!

Door: Ab Jenema

WIJK AAN ZEE - Tijdens de Open Energiedag op zaterdag 11 september vertelt netbeheerder TenneT u alles over de aansluiting van de windparken op zee: Hollandse Kust (noord), (west Alpha), (west Beta) en over de netuitbreiding Beverwijk-Oterleek. Ook kunt u aansluitend een bezoek brengen aan het werkterrein van het transformatorstation dat langs de Zeestraat wordt gebouwd.

Energieakkoord
Wist u dat in uw regio één van de ‘groene stekkers voor windenergie vanaf zee’ wordt gerealiseerd? In het regeerakkoord en het Klimaatakkoord is afgesproken dat er in 2030 in totaal voor 11 Gigawatt aan windparken op zee staan. Deze leveren dan 8,5% van alle energie in Nederland en 40% van het huidige elektriciteitsverbruik. Dat maakt deze regio tot één van de pijlers in onze nationale energietransitie!

Open Energiedag
Op zaterdag 11 september a.s. van 11.00 tot 15.00 uur opent TenneT haar deuren van het informatiecentrum aan de Zeestraat 250 in Wijk aan Zee. Daar kunt u via onze VR-bril zien hoe de stroom uiteindelijk bij u in de keuken terechtkomt. Koffie en thee staan klaar (met iets lekkers erbij) en voor de kinderen is er limonade.

Alleen het werkterrein van het transformatorstation bezoeken kan natuurlijk ook. U kunt zich voor beide opties aanmelden via ons e-mailadres: [email protected]

Meer informatie?
Wilt u meer informatie over dit project? Bezoek dan onze website www.netopzee.eu/hollandsekustnoord. U kunt zich daar inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vindt u het interessant om het project te volgen en wilt u actuele informatie ontvangen over de werkzaamheden? Dan kunt u daarvoor gratis de TenneT BouwApp downloaden in de App Store (iOS) of Google Play (Android).

Wij ontmoeten u graag op zaterdag 11 september!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing