Komende jaren ruimte voor honderden nieuwe woningen

Door: Jan Pronk

IJMOND – In de regio Zuid-Kennemerland en IJmond kunnen tot 2040 ongeveer 22.350 woningen worden gebouwd binnen het bestaande stedelijk gebied. In Heemskerk spant het college zich in om tot 2021 ongeveer 350 woningen te bouwen en in de jaren daarna nog eens 600. De provincie heeft besloten dat er niet onnodig nieuw stedelijk gebied mag ontstaan ten koste van landelijk gebied. Daarom moet zoveel mogelijk gebouwd worden binnen stedelijk gebied.

Buiten stedelijk gebied mogen alleen woningen worden gebouwd als dit in overeenstemming is met de gemaakte afspraken binnen de regio. Om dit te regelen heeft de provincie de Provinciale Verordening Ruimte aangepast.

Heemskerk

Voor Heemskerk is een aantal grotere en kleine locaties in beeld. Zo is het mogelijk om na verplaatsing van sportverenigingen naar het Tolhek, te bouwen op de vrijgekomen sportlocaties. Ook het stationsgebied is in beeld als locatie voor woningbouw. Er is aandacht voor diversiteit in de nieuwbouw, zodat starters, doorstromers, ouderen maar zeker ook huurders bediend kunnen worden. Naast de voorbereiding of uitvoering van veel kleinere woningbouwplannen worden op dit moment op de voormalige raadhuislocatie 115 appartementen gebouwd in een mix van koop en huur in de vrije sector. Ook de bouw van het plan Simon van Haerlemstraat is inmiddels gestart. In dit plan worden ook huurwoningen in de vrije sector gebouwd en koopwoningen.

Al met al zal  de komende jaren een mix van woningen worden gerealiseerd voor starters, ouderen, mensen die een stap in hun wooncarrière willen maken en voor huurders in zowel in de sociale huur als in de vrije sector.  

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing