Koningsnacht met Boules Bluesband

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op zondag 26 april 2015 speelt Boules Bluesband lvanaf 21:00 uur in café De Wijk. Deze bluesband uit de IJmond is geformeerd rond de bekende fotograaf Jan Doetjes. Hij trok 30 jaar lang op met de Bintangs en trad ook af en toe met ze op. 


Het repertoire van Boules Bluesband bestaat uit nummers van artiesten als Rory Gallagher, John Mayall, Peter Green en Sonny Boy Williamson. De muziek die ze spelen wordt 'voodoo blues' genoemd, de band heeft zowel eigen nummers als bekende nummers van andere artiesten op het repertoire staan. In de IJmond is de muziek geïnspireerd door de grijze industrie van Tata Steel. Hierdoor is een heel eigen geluid ontstaan.

Tijdens de bluesroute in Cuyk werd de band als beste bezocht. Optredens in diverse bluesclubs door het hele land en zelfs in Ierland, waar onder meer werd opgetreden in de Rory Gallagher Bar, bewijzen dat de muziek van Boules Bluesband in de smaak valt bij de bluesliefhebbers.

In de laatste set speelt de band lekkere meezingers van The Kinks, The Rolling Stones en The Beatles, maar ook van John Mayall, Peter Green, Rory Gallagher em Sonny Boy Williams. Naast Jan Doetjes bestaat de band uit Ruud Huhl (drums), Ron Zwart (mondharmonica), Wietse van Foeken (bas) en Bonne v/d Heuvel (gitaar). De gitarist is een tijdje uit het zicht geweest wegens een gebroken vinger en rugklachten, maar heeft zich inmiddels weer bij de overige bandleden gevoegd.

Café De Wijk is gevestigd aan de Alkmaarseweg 59. De toegang is gratis.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing