KOP van WaZ viert 10-jarig bestaan

Door: Bos Media Services

WIJK AAN ZEE - Voor het eerst in haar bestaan zal de KOP van WaZ een opening organiseren die niet op een vrijdag is, maar op een woensdag. Woensdag 13 mei 2015 is het namelijk precies tien jaar geleden dat op vrijdag dertien mei 2005 de 'KOP van WaZ' werd geopend. Dat is traditie gebleven, vanaf dat moment zijn de openingen zoveel mogelijk op een vrijdag de dertiende geweest. Dit gebeurt minimaal één keer per jaar en maximaal drie keer. 

De Kunst Ontmoetings Plek van Wijk aan Zee heeft al tientallen exposities gehad, zoveel mogelijk met de opening op een vrijdag de dertiende. Tijdens deze expositie staan de vrijwilligers in het zonnetje. Er zijn werken te zien van kunstenaars die ook vrijwilliger zijn in de KOP van WaZ; Annuska Steixner,  Georgien Wybenga, Jola Brokking, Rien Doorn, Eli Vlessing, Peter van Hal en Georges van Luijk.

Het bestaansrecht ligt in handen van de 'Vrienden van de Kop' en de vrijwilligers. Zonder vrijwilligers kan de KOP absoluut niet voortbestaan. Salaris betalen is absoluut onmogelijk, men is al ontzettend blij dat al tien jaar de huur is betaald en dat de KOP van WaZ zichzelf bedruipt. De 'Vrienden van de KOP' zijn donateurs die zorgen voor een financiële ondersteuning. De vrijwilligers doen het met hun tijd en energie, vrienden doen het met een financiële bijdrage en de kopers van kunst en cadeautjes en de bezoekers van de workshops doen het met hun enthousiasme.

Naast de expositie zullen verschillende vrijwilligers hun kunnen laten zien; Georges van Luijk houdt een lezing over kunst op 31 mei 2015, Georgien Wybenga geeft een aquarelworkshop op 21 juni 2015 en Rien Doorn een surrealisme workshop op 5 juli 2015. Tijdens het Jutterspad op 28 juni 2015 zingt Peter Duin in de KOP van WaZ en tijdens de kunstroute op 14 juni 2015 is de KOP van WaZ het atelier van Peter Nijenhoff.

De nieuwe website www.kopvanwaz.nl zal ook vol in de aandacht staan. Neem gerust alvast een kijkje. Op woensdag 13 mei 2015 is de opening van de expositie, iedereen is welkom vanaf 17:00 uur aan de Voorstraat 12 in Wijk aan Zee. De KOP is elke dag geopend van 13:00 tot 17:00 uur.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing