Kortebaan Beverwijk over vernieuwde Breestraat

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Het was spannend of de kortebaan van Beverwijk, vanwege de herinrichting van de Breestraat, dit jaar wel door kon gaan. Maar inmiddels is het bestuur van de Harddraverijstichting Prins Bernhard helemaal klaar voor de koers op donderdag 9 augustus. In een vernieuwd decor streeft de organisatie naar het maximale aantal deelnemers van 24 paarden inclusief meerdere toppers. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De Breestraat heeft nieuwe bestrating, nieuw straatmeubilair en nieuw openbaar groen en dus was het passen en meten voor de organisatie om, in overleg met de Gemeente Beverwijk, de NDR, de Kortebaanbond en enkele deelnemers, tot een passend parcours te komen. Gelukkig is dit gelukt en kan er ‘gewoon’ gekoerst worden op 9 augustus. Een verschil ten opzichte van voorgaande jaren is de basisafstand. Deze is nu geen 300 meter, maar 275 meter.

Titelverdediger
Mogelijk is Southwind Raptor erbij om zijn titel te verdedigen. Vorig jaar won de troef van eigenaartrainer Bert de Boer met een startontheffing van vijf meter. Dit jaar heeft de ruin echter een handicap van vijf meter. Desondanks behoort hij bij deelname opnieuw tot de kanshebbers. Southwind Raptor is in het huidige seizoen de koploper in het klassement ‘Kortebaanpaard 2018’. Hij won in Hoofddorp en behaalde diverse ereplaatsen.

Verseau Blue staat in dit klassement op de tweede plaats. De nieuwe troef van Cees Hetteling en Holland TTS BV eindigde tot nu toe in al zijn starts bij de eerste vier. Zo werd hij tweede op Schiermonnikoog en eindigde als derde in Wognum, Venhuizen en Egmond aan den Hoef. In Zwanenburg greep hij met de vierde plaats net naast het brons.

Een extra stimulans om deel te nemen is de Rabobank IJmond pikeursprijs. Voor de pikeur die het meeste punten weet te vergaren tijdens de kortebanen van IJmuiden, Santpoort, Beverwijk en Heemskerk ligt een bedrag van 1.000 euro en een trofee klaar. Beverwijk is de derde koers op de kalender in deze regio.

Inschrijving
De NDR verricht, na inschrijving, de loting voor de kortebaan in Beverwijk op dinsdag 7 augustus. Het deelnemersveld is vervolgens direct te downloaden op www.kortebaandraverijen.nl
. Op deze site zijn tevens uitslagen, statistieken, verslagen en video’s te vinden. Later volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing op de koers in Beverwijk met deskundig onderbouwde tips.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing