Kortebaandraverij op donderdag 9 augustus

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Donderdagmiddag 9 augustus 2012 is het zover. De Beverwijkse Harddraverijstichting Prins Bernhard organiseert dit jaar voor de 33e achtereenvolgende keer een kortebaandraverij op de Breestraat. Deze kortebaandraverij vormt een hoogtepunt tijdens de feestweek van Beverwijk en een traditie die niet meer valt weg te denken. Naast vele liefhebbers van deze tak van de paardensport is dit evenement een jaarlijkse reünie voor vele mensen, niet alleen uit Beverwijk, maar ook ver daarbuiten.

Medewerkers van het Aannemingsbedrijf De Bie & Seignette bouwen ’s morgens de rijbaan van de Breestraat om tot een prachtige drafbaan. Vanaf 12.00 uur komen twee totalisatorwagens te staan aan beide zijden van het parkoers en kunnen de bezoekers vanaf dat moment een gokje wagen door een of meer weddenschappen af te sluiten op de aan de wedstrijd deelnemende paarden. Verder worden op die morgen de geluidsinstallatie, start- en finishapparatuur en videobeeldschermen geïnstalleerd. Rond het middaguur komen de eerste trailers met de paarden aan op het daarvoor als stalterrein ingerichte parkeerterrein aan het Slangenwegje.

Jongeren van de plaatselijke scouting verkopen vanaf 12.00 uur langs de baan programmaboekjes aan de toeschouwers. Dit programmaboekje is een absolute must voor diegenen die de koers op de voet willen volgen en hierin hun aantekeningen kunnen maken voor de af te sluiten weddenschappen. De kosten voor dit programmaboekje bedragen € 4,--. Met het kopen van een programmablad ondersteunt men de kosten van het organiseren van de draverij. De hoofdsponsors van de kortebaandraverij van Beverwijk zijn de Rabobank IJmond Noord en het Aannemingsbedrijf De Bie & Seignette B.V..

De ontwikkelingen rond de kortebaandraverij staan niet stil. Ook de Beverwijkse Harddraverijstichting streeft ernaar deze sport onder de aandacht te brengen van een breder publiek, onder meer door het uitbrengen dit jaar van een speciale kortebaankrant van Beverwijk. Een en ander is mede mogelijk gemaakt door de Vereniging Vrienden tot instandhouding van de Beverwijkse kortebaandraverij.

Dit jaar is bovendien een ander nieuw element aan de draverij van Beverwijk toegevoegd. Aan weerszijden van het baan staan 4 grote videoschermen opgesteld, waardoor de koers haarscherp gevolgd kan worden. Drie camera’s leggen de beelden vast vanaf de start tot aan de finish. Verder zal informatie over het verloop van het programma vermeld worden via deze videoschermen. Een prachtige aanvulling op wat het publiek die middag geboden wordt en mede tot stand is gekomen dankzij een financiële ondersteuning van de Vrienden van de kortebaandraverij.

Het kortebaanbestuur hoopt op een dag met droog maar niet al te warm weer, een vol veld met 26 paarden, een koers waar het publiek getuige kan zijn van vele spannende ritten, maar bovenal een dag waaraan eenieder veel plezier beleeft.

?

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing