Kortebaandraverijen.nl biedt online paardenkoers aan in plaats van kortebaan Beverwijk

Door: Ab Jenema

IJMOND - De kortebaan van Beverwijk kan op donderdag 13 augustus niet doorgaan vanwege het coronavirus. Kortebaandraverijen.nl wil de kortebaanliefhebbers, inwoners van Beverwijk en andere vaste bezoekers van de koers toch een dag vol paardensportplezier aanbieden. Daarom zorgt het in samenwerking met wedorganisatie Runnerz voor een online alternatief: ‘De Beverwijk Challenge’. Hiervoor heeft het gekozen voor de koersen op baan van het Zweedse Aby.

Op donderdag 13 augustus staat op deze baan een mooie meeting gepland. De exacte starttijden van deze meeting zijn zo snel mogelijk terug te vinden op Kortebaandraverijen.nl. Deze website biedt vanaf dinsdag 11 augustus een voorbeschouwing van de hoofdkoers van de meeting aan met hetzelfde enthousiasme waarmee normaal gesproken de kortebanen worden geanalyseerd. Ook linken zij door naar de gratis beelden van Runnerz.

Iedereen die normaal gesproken langs de baan had gestaan, kan hierdoor toch online genieten van paardensport en op een laagdrempelige manier weddenschappen plaatsen. Via Kortebaandraverijen.nl ligt er voor iedereen die zich registreert een welkomstbonus klaar: bij 50 euro inzet krijg je 25 euro gratis.

Alternatieve kortebaankalender

‘De Beverwijk Challenge’ is onderdeel van de alternatieve kortebaankalender van Kortebaandraverijen.nl. De website biedt voor alle geannuleerde kortebanen een online alternatief. Voor de hoofdkoers van die dag kunnen door de ‘Vrienden’ van de website ook tips worden ingestuurd. Deze tellen mee voor de TipCompetitie, die de website elk jaar organiseert over het hele kortebaanseizoen.

De website volgt ook de kortebaanpaarden die in actie komen op de langebaan en licht eventuele sprintkoersen uit. Daarnaast ging de redactie in negen etappes op de fiets langs alle kortebaanplaatsen in Nederland op zoek naar mooie verhalen. Ook bericht Kortebaandraverijen.nl bijna dagelijks over de historie van de sport, komen van elke kortebaan historische feiten en video’s online, zijn er regelmatig interviews met mensen vanuit de sport te lezen en worden er podcasts gemaakt. Er staat zelfs een tweede virtuele kortebaan op de planning. Kortebaandraverijen.nl hoopt daarmee de vele liefhebbers van de kortebaan zoveel mogelijk drafplezier te geven in deze bizarre tijd.

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing