Kringloopwinkels 'IJmond Werkt' overgedragen

Door: Bos Media Services

Mark Bouma, directeur van IJmond Werkt (rechts) draagt met een symbolische sleutel zijn zaak vol vertrouwen over aan Noppes-directeur Willem Staphorsius.

BEVERWIJK - De kringloopwinkel van IJmond Werkt op het bedrijventerrein aan de Spoorsingel (tegenover Aldi) is overgedragen aan Noppes Kringloopwinkels. Binnenkort verhuist de winkel naar de Parallelweg. Ook de kringloopwinkel van IJmond Werkt in Uitgeest is door Noppes overgenomen.  

Sinds de start van de Kringloopwinkels in Beverwijk en Uitgeest hebben de ontwikkelingen op het gebied van hergebruik een enorme vlucht genomen. De kringloopwinkelformule voorziet ook in de regio IJmond aan een nog steeds groeiende behoefte, hetgeen onder meer blijkt uit de resultaten van de al eerder overgenomen Santpoortse en nieuw geopende Velserbroekse Noppes-winkels. Aan deze succesvolle organisatie draagt IJmond Werkt nu vol vertrouwen de zaken over. "Beide partijen zijn blij met de overname en gezien de ervaringen met de overname van onze winkel in Santpoort en ambities van Noppes Groep, ben ik ervan overtuigd dat ook dit een succes wordt", vertelt Mark Bouma, directeur van IJmond Werkt. "De overname is inclusief medewerkers, dus ook de sociale werkgelegenheid is gewaarborgd."

Verhuizing
De vestiging Beverwijk verhuist van het MarLo bedrijventerrein aan de Spoorsingel naar de Parallelweg 10, waar voorheen Stoutenbeek gevestigd was. Het huidige pand zal worden gesloopt en plaatsmaken voor nieuwbouw. Overige afdelingen die hier gevestigd zijn, zoals Post, worden elders ondergebracht. De verwachting is dat het pand aan het MarLo bedrijventerrein half december haar deuren sluit, tegelijkertijd zal het nieuwe pand aan de Parallelweg dan geopend zijn voor bezoekers. In 2016 volgt een officiële opening. Voor exacte sluit- en openingstijden, check de Facebookpagina van Noppes Beverwijk. Met deze overname komt de teller van Noppes kringloopwarenhuizen in de provincie Noord-Holland op 10 te staan.

Duidelijke missie
Noppes heeft een duidelijke, dubbele missie. De kringloopwinkel beperkt de hoeveelheid grof huisvuil door hergebruik te stimuleren, met balans tussen milieu, mens en maatschappij. In de professioneel opgezette, zonder winstoogmerk werkende kringloopwinkels krijgen minder kansrijken op de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich op werkgebied te (her)ontwikkelen. Dit doordachte werkgelegenheidsproject heeft zich inmiddels in diverse gemeentes bewezen. Kortom, Noppes Kringloopwinkels zijn milieubewust, maatschappelijk betrokken én een voordeel voor iedereen.
Redenen genoeg om vanaf nu op ontdekkingstocht te gaan bij Noppes, dat voorlopig de naam Kringloopwinkel IJmond Werkt en diens openingstijden blijft hanteren, tot aan de officiële heropening.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing