Kunstenaars Collectief Velsen in Raadhuis voor de Kunst

Door: Ab Jenema

IJMOND - Tijdens de komende weken exposeren elf leden van het Kunstenaars Collectief Velsen (KCV) hun werkstukken in de sfeervolle Raadzaalzaal en galerieruimten van het voormalig raadhuis middenin de dorpskern  in Oud Velsen.  Een plek waar de diverse disciplines met  intigrerende fotografie, fijnzinnig en fascinerend textielwerk, gelaagde collages van een combinatie van monoprint en fotografie, schilderijen van o.a. franse landschappen, fotografiebewerkingen van Italiaanse schoonheid , gemengde technieken met een vleugje Velsen, beelden van brons en keramiek.

In het kader van het thema van de nationale Monumentendag kunt u het thema ïn Europa", in meerdere werken terugvinden. Ons Europa toen en nu. Het oude Raadhuis is een monument uit de jaren 20 van de vorige eeuw. In het dorp zijn meerdere locaties tijdens Monumentendag open, Wij ontvangen u graag op onze opening op zaterdag 8 september om 12.00 uur met koffie en een zoete lekkernij.

De bezoeker treft een caleidoscoop in stijl en techniek aan, gemaakt door de deelnemende kunstenaars: Dianne Vivian Robinson, Annelies van Nieuwmegen. John van den Goorbergh, Afke Spaargaren,  Kees Kalkman, Winnie Meijer-Rob, Nettie Veen, Yvonne Piller, Renske de Jong, Maaike van den Bosch en Petra C M Meskers

De werken van deze elf  kunstenaars zijn te bezichtigen vanaf zaterdag 8 september tot en met zondag 14 oktober  De reguliere openingstijden zijn vrijdag, zaterdag en zondag -van 13.00 tot 17.00 uur in Raadhuis voor de Kunst, Torenstraat 7, 1981 BC Velsen Zuid. Iedereen is welkom op de feestelijke opening tijdens de eerste Monumentendag, zaterdag 8 september om 12.00 uur Zie ook www.raadhuisvoordekunst.nl 

Op zaterdag 8 september, Monumentendag. en  zaterdag 29 september tijdens de Oud Velsense Jaarmarkt zijn wij  vanaf 11.00 uur open.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing