Kwaliteitszegel voor dermatologie

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK – Het Rode Kruis Ziekenhuis heeft deze maand het ‘Kwaliteitszegel Dermatologie’ ontvangen van Huidpatiënten Nederland. De koepelorganisatie van huidpatiëntenverenigingen in Nederland heeft het keurmerk ingesteld voor ziekenhuizen die goede zorg leveren aan patiënten met huidproblemen. “Wij zien de kwaliteitszegel als een waardevolle erkenning voor de zorg en persoonlijke aandacht die wij patiënten met huidproblemen geven,” aldus Marjolein Leenarts, dermatoloog RKZ.
 
Volgens Huidpatiënten Nederland is het de bedoeling patiënten en verwijzers meer transparantie te geven in de dermatologische zorg. Marjolein Leenarts: "Huidproblemen zijn vaak chronisch en kunnen volgens Leenarts een grote rol spelen in iemands leven. Op deze manier krijgen patiënten inzicht waar ze met een specifieke huidziekte en of behandeling goed terecht kunnen. Dat juichen we natuurlijk alleen maar toe."

Om in aanmerking te komen voor het keurmerk moet een instelling voldoen aan een aantal criteria die bepalen wat verwacht mag worden van de zorg voor mensen met een huidaandoening. Zo wordt gekeken naar deskundigheid, informatie en voorlichting, evaluatie van eigen handelen, samenwerking, toegankelijkheid, transparante zorg en werkafspraken. Ziekenhuizen en instellingen zullen jaarlijks worden getoetst of ze nog voldoen aan de gestelde criteria.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing