KWF Kankerbestrijding Beverwijk in nood

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Als er geen versterking komt voor het bestuur van de KWF-afdeling Beverwijk/Wijk aan Zee, is het niet zeker dat de collecte voor KWF Kankerbestrijding in 2015 kan doorgaan. 

In de gemeente Beverwijk zijn  jaarlijks zo'n 150 vrijwilligers actief die zich inzetten voor KWF Kankerbestrijding. Dit vrijwilligerswerk werd geregeld vanuit de afdelingen Beverwijk en Wijk aan Zee, maar inmiddels is de organisatie samengevoegd tot één gemeentelijke afdeling Beverwijk. Deze samenvoeging past in het landelijke beleid van KWF om de vrijwilligersafdelingen gemeentelijk te organiseren en in aantal terug te brengen van 1600 naar circa 420. Hierdoor hoopt KWF Kankerbestrijding haar vrijwilligers nog beter te kunnen ondersteunen, KWF lokaal beter zichtbaar te maken en de kosten te beperken. Om het werk van KWF in Beverwijk voor de toekomst veilig te stellen, zijn dringend nieuwe bestuursleden nodig.

Investeren in leven
Iris Candido, regiocoördinator bij KWF Kankerbestrijding: "Wij zijn nog steeds bijzonder blij met de opbrengst van de collecte in Beverwijk en Wijk aan Zee. We zijn dankbaar dat er weer zoveel vrijwilligers belangeloos op pad zijn gegaan, maar we hebben ook wel zorgen voor de toekomst. Om het vrijwilligerswerk goed te laten verlopen hebben we dringend behoefte aan nieuwe mensen om samen de afdeling verder vorm te geven. Het werk is zo hard nodig: 1 op de 3 mensen in Nederland krijgt kanker. We laten Beverwijk toch niet als eerste afdeling voor het KWF verloren gaan!

Het gaat ons daarbij niet alleen om de jaarlijkse collecte in september, maar ook om andere acties waarmee we geld kunnen ophalen voor kankeronderzoek. We zoeken teamspelers met organisatietalent en mensen met een leidinggevende, administratieve en/of financiële achtergrond. Maar we zoeken vooral mensen die, net als al onze vrijwilligers, één doel voor ogen hebben: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Wie zich inzet voor KWF Kankerbestrijding investeert in leven."

Het bestuur in Beverwijk zal, binnen de afspraken met KWF Kankerbestrijding, zelf invulling kunnen geven aan het werk. Dit kan, naast het coördineren van de collecte, bijvoorbeeld bestaan uit het geven van voorlichting op basisscholen en het organiseren of bijwonen van evenementen. De gemiddelde tijd die een bestuursfunctie inneemt varieert van één tot drie uur per week.

Wilt u zich inzetten voor KWF Kankerbestrijding en bent u geïnteresseerd in een bestuursfunctie? Neem dan voor meer informatie of aanmelding contact op met Iris Candido, regiocoördinator bij KWF Kankerbestrijding, telefonisch via 06 22510074 of per e-mail": [email protected].

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing