La Bande Dessinée de Drs.P door Frits Smid

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Zojuist verschenen bij Concerto Books: een stripalbum waarop kan worden meegezongen!

Een tiental fijne liederen van Drs. P schitterend verstript door de Beverwijkse oud-stadsdichter, tekenaar en beeldend kunstenaar Frits Smid. Met onder meer de verstripping van Dodenrit, De Veerpont en Het Trapportaal.

Frits Smid (Beverwijk, 1968) is beeldend kunstenaar, gespecialiseerd in cartoons en strip. Cartoons van zijn hand verschijnen sinds 2008 wekelijks in de IJmondedities van het Noordhollands dagblad en IJmuider Courant.    Frits is een allrounder die zich in het verleden onder meer met schilderen, dichten, technische illustraties, performance art en filmen heeft beziggehouden. Tweemaal is hij stadsdichter geweest van Beverwijk.

Recentelijk heeft Frits zich erop toegelegd om bekende liedteksten van Drs.P in strip uit te werken.  Per lied in een verschillende stijl getekend. Het album zal verschijnen wordt in het voorjaar van 2022.  Drs. P in de gedaante van Frits Smid. Ja, onze Frits, die van al de ruim 500 posters die hij maakte voor Camille in een kleine 30 jaar en dan al zijn performens, gedichten liederen en weet al niet meer!

We gaan er een bijzondere Frits middag van maken, dus zet alvast maar in uw agenda, dan hoeft u ook niet naar Brussel, Haarlem, Amsterdam of Den Helder. Er is een kleine oplage met harde kaft bij ons te koop, je kan ook je gekochte boek mee nemen om te laten signeren door Drs.P of Frits. Verder zal David een aantal liederen vertolken, Jaap duikt in het leven van frits, en wij zullen hem toezingen!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing