Laatste fase van de wijkvernieuwing klaar

Door: Ab Jenema

Foto Pre Wonen

BEVERWIJK - De nieuwe bewoners van appartementengebouw ‘De Dennenhof’ aan de Plantage wonen er nu ongeveer twee maanden. In deze laatste fase van de wijkvernieuwing van de Beverwijkse Plantagebuurt, bouwden Pré Wonen en Smit’s Bouwbedrijf 49 appartementen met een sociale huur. Deze woningen vormen het sluitstuk van de vernieuwing van de buurt.
Prachtig uitzicht en veel ruimte Ton Brantjes (74) is verhuisd van de Arendsweg. Hij heeft een LAT-relatie met Hennie Duin (76). “Fijn om hier onze toekomst voort te kunnen zetten. Het ziet er prachtig en ruim uit.” Bewoners uit de Bergerslaan in de Kuenenpleinbuurt kregen de mogelijkheid nu al te verhuizen naar de nieuwbouw in de Plantagebuurt.

Veel bewoners maakten daar gebruik van en zijn heel tevreden. Zo is Mariska (33) druk aan het klussen geweest met haar vader. “Er zijn sloopplannen voor de Bergerslaan en ik greep deze mogelijkheid met beide handen aan. Ik heb altijd in Beverwijk gewoond en vind het fijn er te blijven. “Straks mijn zestigste verjaardag in deze prachtige woning vieren’, daar kijkt mevrouw Oldenburg (59) naar uit. “Ik heb in deze buurt gewoond en kon deze optie niet laten lopen. Rick Prins (41) is blij bij zijn moeder in de buurt te wonen, want hij is haar mantelzorger. ”Vanaf mijn woning op de begane grond loop ik er zó heen.” Vriendin Daniëlle helpt hem natuurlijk.

Gevarieerde appartementen
Er zijn in totaal 49 appartementen, waarvan 11 op de begane grond. De appartementen variëren in grootte van 55 m2 tot 85 m2 (de hoekappartementen en er zijn zes woningtypes. Alle woningen hebben een balkon, zijn gasloos en hebben vloerverwarming die de bewoner per ruimte kan inregelen. In de toekomst kan de corporatie het gebouw op een mogelijk warmtenet aansluiten. Op het binnenterrein zijn 28 parkeerplaatsen. Ook is er is in de directe omgeving voldoende parkeergelegenheid aanwezig. De bergingen van de appartementen zijn vanaf het binnenterrein bereikbaar. Het gebouw heeft een prachtige uitstraling door de details in het metselwerk en de balkons.

Een prachtige, vernieuwde buurt
Van 2010 tot 2020 is Pré Wonen bezig met de wijkvernieuwing van de Plantagebuurt i.s.m. de gemeente. Verouderde portieketageflats maakten plaats voor in totaal 287 nieuwe woningen: 112 eengezinswoningen, 155 appartementen en 20 boven- en beneden woningen. De gemeente heeft ideeën uit de buurt verzameld voor inrichting van de drie pleinen. De inrichting volgt op een later tijdstip.

Alle woningen kunt u bewonderen op de www.kpmijnstek.nl/projecten/desparren/<http://www.kpmijnstek.nl/projecten/desparren/>

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing