Laatste loodjes rotonde Westerhoutplein

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - De rotonde bij het Westerhoutplein is bijna klaar. Vanaf maandag 18 juli tot en met zondag 24 juli maken we de rotonde af. Het Westerhoutplein en de aanliggende zijstraten zijn dan afgesloten voor autoverkeer. Op zaterdag 23 juli brengt de aannemer het asfalt aan op de rotonde. Tijdens deze dag en op zondag 24 juli zijn de rotonde, de aanliggende straten en de parkeerplaats bij de Smaeckkamer afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers. Maandag 25 juli is de rotonde klaar en open voor verkeer.

Afsluitingen en omleidingen gemotoriseerd verkeer - 18 juli tot en met 22 juli
Vanaf maandag 18 juli is het Westerhoutplein afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Duinwijklaan, Dreef, Noorderwijkweg en Warande zijn afgesloten aan de kant van museum Kennemerland. De Zeestraat vanaf Wijk aan Zee loopt dood aan de kant van de nieuwe rotonde. Verkeer vanaf de Zeestraat (Beverwijk) kan naar Westerhout en Vondellaan. De Notaris Batenburg en het restaurant de Smaeckkamer zijn met de auto via de Dreef bereikbaar.

Afsluitingen fietsers en voetgangers - 18 juli tot en met 22 juli
Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van de Warande en het nieuwe fietspad Zeestraat-Westerhoutplein. De Duinwijklaan, Dreef en Noorderwijkweg zijn afgesloten aan de kant van museum Kennemerland. En ook niet te bereiken voor fietsers en voetgangers.

Volledige afsluiting – 23 juli en 24 juli
Zaterdag 23 juli en zondag 24 juli is het Westerhoutplein helemaal afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, fietsers en voetgangers. De Dreef, Warande, Noorderwijkweg, Duinwijklaan, Westerhoutweg, Westerhoutpad en Zeestraat (Wijk aan Zee) zijn afgesloten.

Let op: restaurant de Smaeckkamer en kinderboerderij de Baak zijn op zaterdag 23 juli tot 17.00 uur alleen bereikbaar voor voetgangers.
Deze afbeeldingen geeft de omleidingen weer die in bovenstaande tekst worden beschreven.
De rotonde Warande-Zeestraat is onderdeel van de Doorfietsroute
Een doorfietsroute houdt in dat fietsers kunnen “door” fietsen. Een fietser komt zo min mogelijk obstakels of wachtmomenten tegen. De route is niet uitsluitend bedoeld voor snelle fietsers of e-bikes. Uiteraard kan iedereen (het “lokale” fietsverkeer en kinderen) deze fietspaden in hun eigen tempo gebruiken. De route loopt door heel Noord-Holland.

Bijdrage Provincie
De aanleg van de rotonde Warande-Zeestraat wordt medegefinancierd door de Provincie Noord-Holland op grond van de Uitvoeringsregeling Kleine Infrastructuur Noord-Holland 2020. Deze subsidie is onder andere bedoeld voor het verhogen van de veiligheid en doorstroming voor fietsers

Bekijk de pagina Doorfietsroute voor meer informatie over de doorfietsroute.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing