Laatste steen gelegd in tegelmozaïek op Bazaar

Door: Bos Media Services

Locoburgemeester Haydar Erol legde vanochtend de laatste steen, een medewerker van opleidingsbedrijf SPG en George Zapantoulis, algemeen directeur van De Bazaar (rechts) keken daarbij toe.

BEVERWIJK - Vanochtend heeft locoburgemeester Haydar Erol de laatste steen gelegd op het troittoir langs de Randweg op het terrein van De Bazaar. Leerlingen van SPG Noord-Holland, die het vak straatmaker willen gaan uitoefenen, hebben op het plein voor hal 30 een collage van diverse tegels gemaakt. Daarin zijn de letters 'Mihrab' verwerkt.

In hal 30 opent de Bazaar binnenkort de Mihrab, een nieuwe verkoopruimte van 1.600 vierkante meter met plaats voor ongeveer veertig handelaren. De hal zal de hele week geopend zijn en gaat de uitstraling krijgen van de landen in Noord-Afrika. Voedsel, serviesgoed, keukengerei en ambachtelijk werk van hoge kwaliteit, dat is wat de klanten ervan mogen verwachten. In de hal is inmiddels een fraaie fontein geplaatst, die letterlijk en figuurlijk het bruisende middelpunt van de hal vormt. De ondernemers die zich in de hal gaan vestigen zijn verplicht om elke vrijdag, zaterdag en zondag geopend te zijn.

De naam Mihrab is niet toevallig gekozen. Het woord is synoniem voor de gebedsnis in de moskee, die de richting van Mekka aangeeft. De directie van De Bazaar verwacht vooral nieuwe huurders aan te trekken voor dit nieuwe concept. Enkele bestaande huurders van units in de Oosterse Markt zullen verhuizen naar de Mihrab. De eerste reacties op het nieuwe concept zijn veelbelovend. Met name het gebruik van lichte kleuren en veel inval van daglicht worden geprezen. Dit jaar wordt voor 5 miljoen euro geïnvesteerd in verbetering en vernieuwing van De Bazaar.

Op het trottoir dat langs de hal loopt is een bijzonder kunstwerk verschenen. Leerlingen van SPG Noord-Holland hebben er een soort lappendeken van allerlei soorten tegels gemaakt. Zo kleurrijk als De Bazaar zelf is, zo kleurrijk is ook het tegelwerk langs de Mihrab geworden. Ruud Diks van projectontwikkelaar VIOS Amsterdam, Peter Seinen van SPG Noord-Holland en George Zapantoulis, algemeen directeur van De Bazaar, legden vanochtend de laatste stenen in het mozaïek en zetten daarmee letterlijk de punt op de i. Haydar Erol mocht als locoburgemeester de allerlaatste steen plaatsen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing