Lancering wandelapp 'BRAK! Natuur- en klimaatexpeditie' op 3 maart

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op zondag 3 maart lanceert Science Center BRAK! IJmuiden de nieuwe wandelapp 'BRAK! Natuur- en klimaatexpeditie'. Samen met het Pieter Vermeulen Museum ontwikkelde het toekomstige wetenschapscentrum deze app voor smartphone met drie wandelingen langs het strand, de pier en rondom het Kennemermeer. Leer meer over de omgeving, de natuur en het klimaat door de vragen uit de app te beantwoorden. De routes zijn beschikbaar in verschillende niveaus en starten vanuit het kleine huisje aan het Kennemermeer 26, dat dient als tijdelijk activiteitenhonk voor BRAK!.

Programma lancering 3 maart
Tijdens de feestelijke lancering van de app op 3 maart is er van alles te zien, proeven en beleven rondom de routes uit de app. Om 14.00 uur wordt de app gelanceerd, het startsein voor iedereen om de app te downloaden in de App Store of Play Store. Een gids van de Vrienden van het Kennemermeer staat daarna klaar om natuurliefhebbers mee te nemen voor de route rondom het meer waarbij de gids extra uitleg geeft over de flora en fauna in het gebied. Kies je op 3 maart voor de strandroute dan kijk je je ogen uit! Proef onderweg een ziltig gerechtje van TV-kok RenĂ© Pluijm en maak een dansje rondom de piano van DoReMichiel. En loopt daar nu een Vos? Leuk voor gezinnen, maar eigenlijk voor iedereen die iets meer wilt weten over het bijzondere gebied rondom het BRAK! huisje. Kijk voor meer informatie op www.brakijmuiden.nl.

BRAK! IJmuiden
BRAK! IJmuiden is een initiatief van gemeente Velsen in samenwerking met het Pieter Vermeulen Museum. Samen met andere geĂ¯nteresseerde partijen en partners groeit BRAK!  2018 stap voor stap uit tot een spraakmakend centrum in het hart van het nieuwe kustdorp IJmuiden aan Zee. Het is de toegangspoort tot IJmuiden aan Zee waar altijd informatie te vinden is over het klimaat, de kust, de natuur en de bedrijvigheid in de omgeving.

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing