Landschap Noord-Holland wint Meergroep Award

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Tijdens de IJmond Primeur donderdag 15 december 2011 in Bob’s Party Palace is Stichting Landschap Noord-Holland verkozen tot winnaar van de Meergroep Award 2011. De Meergroep Award werd voor de achtste keer uitgereikt aan het bedrijf uit de regio dat zich het meest heeft ingezet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De ruim driehonderd bezoekers van de IJmond Primeur brachten naar aanleiding van drie filmpresentaties hun stem uit op de drie genomineerden: MW Bouw uit Beverwijk, Deen Supermarkt filiaal Europaplein in Heemskerk en Landschap Noord-Holland uit Heiloo. Uiteindelijk kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus. Bij Landschap Noord-Holland werkt Niels via detachering, Danny en Anco zijn via Begeleid Werken in dienst bij de stichting.

De deskundige jury, bestaande uit Bert Zijl, voorzitter van FED-IJmond, Martin Langeveld, winnaar van de award 2010 en Gineke van ’t Veer, wethouder van de gemeente Heemskerk, nomineerde de drie bedrijven naar aanleiding van argumenten van de jobcoaches van de Meergroep. De jury heeft bij haar keuze op verschillende aspecten gelet, zoals regiospreiding, voorbeeldfunctie voor branche, bewust betrokken ondernemerschap, creativiteit in ondernemerschap en het geloof in het kunnen van de medewerkers.

De uiteindelijke winnaar werd door het publiek in de zaal gekozen via stemkastjes. De films vormden de basis voor de keuze. De uitslag werd een spannende aangelegenheid, na een eerdere indicatie via een tussenstand, waaruit bleek dat MW Bouw en Landschap Noord-Holland slechts 1,8 % in behaalde stemmen verschilden. Deen Supermarkt bleef iets achter. Na een tweede stemronde bleek het verschil, 1,4 % van de stemmen, in het voordeel van Landschap Noord-Holland. Vooral het interview met Danny Jongert, begeleid werker bij Landschap Noord-Holland, kon op veel sympathie uit de zaal rekenen: “Nee ik vind het helemaal niet fijn om thuis te zitten, ik wil lekker werken in de buitenlucht. Het is belangrijk voor me, ik kan niet zo goed stilzitten en dan ga ik me vervelen.” Na zijn doordringende oproep om vooral om hem te stemmen omdat hij ook nog eens zorgt voor een fijne leefomgeving voor de dieren was de nipte overwinning een feit.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing