Leerlingen onderzoeken Haarlemse rijtjeshuizen

Door: Raimond Bos

BEVERWIJK - Leerlingen van basisschool De Wilgenroos hebben onlangs een excursie gemaakt naar het ABC Architectuurcentrum Haarlem. In een heuse Leyland 1000 uit 1967 van het NZH Vervoer Museum, reden zij naar Haarlem om de tentoonstelling 'Het Nederlandse rijtjeshuis' te bezoeken. De excursie werd georganiseerd door vier leerlingen van het Kennemer College, die hiermee invulling gaven aan hun maatschappelijke stage. De stageplaatsen worden aangeboden door Pré Wonen, de woningcorporatie werkt sinds ruim drie jaar samen met het Kennemer College.

Uitdaging
Vier derdejaars HAVO/VWO-leerlingen van het Kennemer College. Dani, Casper, Nick en David, gingen de stage-uitdaging van Pré Wonen aan. Ze moesten een excursie organiseren rond het thema 'wonen'. Best een kluif als 14-jarige leerling, maar met begeleiding van Pré Wonen kwamen ze heel ver. Ze bedachten zelf de bestemming en wie ze wilden meenemen. Basisschool De Wilgenroos heeft vanaf begin dit jaar het lesprogramma afgestemd op de excursie. Zo maakten de leerlingen uit groep 6, 7 en 8 verschillende maquettes en verdiepten zich in beroemde gebouwen wereldwijd. Ook kregen zij uitleg over het nieuwbouwproject van Pré Wonen aan de Oostertuinen dat tegenover de school wordt gebouwd. Alle voorbereidingen maakten de excursie speciaal. Zo bekeken de leerlingen in het museum een film over het ontstaan van Haarlem en stond er speciaal voor hen een 3D printer die rijtjeshuizen printte. Na afloop is er in het Haarlemse nog een lekkere biologische hamburger gegeten, zodat de kinderen enthousiast én met een gevulde maag weer naar huis gingen.

Kennemer College
Ruim honderd leerlingen van het Kennemer College zetten zich in het kader van de maatschappelijk stage eerder in. In 2012 en 2013 maakten ze in de Plantagebuurt portieken schoon, verwijderden zwerfvuil en plantten nieuwe plantjes. Dit jaar houden zij veegacties door diverse wijken in Beverwijk.

Pré Wonen
Pré Wonen blijft werken aan vitale en gewilde wijken, investeert extra in minder sterke wijken en zet in op thema’s als 'Oog voor de klant' en 'Energiebewust bouwen en beheren'. Meer informatie hierover is te vinden in het beleidsplan van de woningcorporatie voor de periode 2012-2016, getiteld 'Werk aan de Wijk'.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing