Leerlingen VSO Heliomare verrassen Rode Kruis IJmond met speelgoedactie

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Woensdag 11 mei kwamen leerlingen van Voortgezet Speciaal Onderwijs VSO Heliomare Heemskerk op bezoek bij Rode Kruis IJmond. Zij verrasten voorzitter Hans de Lange met een grote hoeveelheid door henzelf gebundelde en ingepakte speelgoed-samples. Zij vroegen hem of het Rode Kruis dit speelgoed aan kinderen van Oekraïense vluchtelingen kan overhandigen.

Lukas, Filein, Remko, Gwen, Jasmijn en April zitten in de onderbouw van de afdeling Arbeid & Dagbesteding en hebben o.a. les in arbeidsvaardigheden.  Daarin leren ze vaardigheden zoals zelfstandig een taak uit kunnen voeren, samenwerken, overleggen en vragen durven stellen. In de les is het idee ontstaan om de speelgoed-samples, die VSO Heliomare vanuit het bedrijfsleven krijgt aangeleverd, mooi in te pakken en aan kinderen van Oekraïense vluchtelingen te geven. 

Voorzitter Hans de Lange van Rode Kruis IJmond toont zich een blij man: “het is fantastisch dat de leerlingen van VSO Heliomare deze actie hebben opgezet. Ik ben erg trots op hen en ga er natuurlijk voor zorgen dat het speelgoed goed terecht komt”.

Na een korte rondleiding door het Rode Kruis gebouw, verraste De Lange de kinderen nog met een overheerlijke muffin en iets te drinken. Voldaan vertrokken zij met begeleidster Julia weer richting Heemskerk. Missie geslaagd!

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
Café-Biljart Carillon
LEQUAL Online Marketing