Lentefair Wijkertoren: Groeiende tuinen in Beverwijk

Door: Jan Pronk

BEVERWIJK - Zondag 6 mei is er vanaf 13.00 uur in en rond de Wijkertoren in Beverwijk een lentemarkt, georganiseerd door het project Groei.
Er zijn activiteiten voor kinderen (knutselen met natuurlijk materiaal, uitleg over moestuintjes en een stekjesmarkt, en van alles over de natuur en bomen). Ook kun je zien hoe wol wordt bewerkt en voelen hoe het is op een blote voetenpad te lopen. We laten je zien hoe plastic uit afval wordt gemaakt met een echte recyclemachine  en we hebben een rad van avontuur vol met natuurweetjes. Weet jij b.v. waar de hoogste berg van Beverwijk ligt? De bijenvereniging vertelt je waarom bijen zo belangrijk zijn voor ons voedsel.

Neem ook je eigen gevulde picknickmandje mee, leuk om je meegebrachte lekkers te delen en samen aan de tafels te lunchen. Wij zorgen voor iets te drinken.

Een groene stad is een gezonde stad. Daarom wil Beverwijk Duurzaam alle initiatieven die bijdragen aan natuurvriendelijke tuinen, hoe klein ze ook zijn, ondersteunen. Wil jij van je stenige omgeving ook iets groens maken? Dan is deze middag een uitstekende gelegenheid om je te laten inspireren. We laten veel voorbeelden zien van hoe je een tuin/ tuintje kunt aanleggen en onderhouden, dat voor het klimaat, de natuur en de dieren ook gezond is. Of wil je samen met anderen misschien een buurttuin of moestuin gaan onderhouden? Deze middag zijn er mensen aanwezig van tuinprojecten in Beverwijk om hun ervaringen met je te delen. Maar ook voor de ervaren tuinier is er genoeg te halen b.v bij de stand van Groei en Bloei.

Onze tuinambassadeurs helpen deze middag buurtbewoners ook daadwerkelijk een stukje extra groen aan te leggen voor hun eigen huis.

Op de informatiemarkt in de kerk zijn er stands en demonstraties over mandala’s maken, milieuvriendelijk huishouden, (moes)tuinieren, bomenbehoud, kiemgroenten, composteren in de keuken. Wel eens van een wormenhotel of bokashi-emmer gehoord?  

En dan is er ook nog een excursie van een uur over eetbare natuur. Al wandelend zoeken we daarbij uit of er eigenlijk wel onkruid bestaat. 

Deze voor Beverwijk unieke lentefair duurt tot ongeveer 16.30 en is gratis toegankelijk. Wel je eigen lunch meenemen natuurlijk! En als je nog stekjes hebt voor de stekjesmarkt dan zijn die ook welkom.

Uitgebreide informatie vind je op de website www.beverwijkduurzaam.nl

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing