Leuke IVN excursies voor vogelaars

Door: Ab Jenema

REGIO - Zondag 8 mei gaat het IVN Zuid-Kennemerland op zoek naar vogels in het duin. In het voorjaar laten vogels zich goed horen. Enerzijds om een territorium te markeren, anderzijds om een dame te verleiden samen te nestelen.

Je komt ogen en oren tekort wil je dat allemaal in je opnemen. Daarom maar liefst 3 prachtige excursies in de bekendste habitats van onze regio om het fantastische fenomeen van de voorjaarsrituelen in beeld (en geluid!) te krijgen. Elke ochtend een half uurtje vroeger, want in de vogelwereld geldt: hoe vroeger, hoe mooier.

Deze 2e IVN-excursie in de reeks heeft als thema het Duin. We gaan lopend in de Kennemerduinen luisteren en kijken naar Nachtegaal , Boomleeuwerik, krassende Grasmus en wie weet een Boompieper met zijn baltsvluchtje, fleurige Gekraagde Roodstaart of een jagende Havik. Gaarne een kijker meenemen. Deze excursie is erg leuk voor beginnende vogelaars!  

Aanvang is 8.00 uur informatiebord parkeerplaats Parnassia, Bloemendaal. Aanmelden graag via www.np-zuidkennemerland.nl. Informatie bij Luc Leermakers 06-23054796.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing