Lezing Eva Rovers over Helena Kröller-Müller

Door: Bos Media Services

HEEMSKERK - Een kist gevuld met 3.400 brieven betekende het begin van de zoektocht naar het ware verhaal achter Helene Kröller-Müller. Eva Rovers schreef de meeslepende biografie 'De eeuwigheid verzameld' en toont daarmee aan dat het levensverhaal van Nederlands bekendste verzamelaar ongelofelijker en indrukwekkender was dan de geruchten van spilzucht en overspel, die vaak over haar de ronde doen. 

Tussen 1907 en 1922 kocht Helena Kröller-Müller samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan, waaronder veel kunstwerken van Vincent van Gogh. Daarmee werd haar verzameling één van de grootste privécollecties van de 20ste eeuw. Haar droom en levensdoel was het bouwen van een museum voor deze unieke collectie kunst en dit te schenken aan het Nederlandse volk. Toen de eerste fundamenten voor het museum waren gelegd, sloeg het noodlot toe. Het was aan haar vastberadenheid te danken dat in 1938 - een jaar voor haar dood - het Kröller-Müller Museum alsnog kon worden geopend. Maar de prijs die zij daarvoor betaalde, was hoog.

Eva Rovers vertelt over Helena Kröller-Müller op woensdag 14 oktober 2015 in bibliotheekvestiging Heemskerk. De lezing houdt verband met de landelijke maand van de geschiedenis. Aanvang: 20:00 uur. Kaartverkoop online via de website www.bibliotheekijmondnoord.nl of bij de klantenservice in een van de bibliotheekvestigingen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing