Lezing Historisch Genootschap Midden Kennemerland.

Door: Ab Jenema

IJMOND - Het HGMK sluit de jubileumactiviteiten rondom 100 jaar staal in de IJmond donderdagavond 20 december af met een lezing van Jan de Wildt.

Als geen ander weet Jan de Wildt de maatschappelijke invloed van het ijzer- en staalbedrijf op onze regio in historisch perspectief te plaatsen. Hij zal zijn visie geven op de ontwikkelingen in de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk, die vooral na de oorlog sterk samenhingen met de enorme groei van de staalgigant.  Veel van de aspecten die eerder in het jaar in de tentoonstelling in Museum Kennemerland werden getoond zullen ook vanavond aan bod komen, maar dan voorzien van een persoonlijke noot van de spreker.

De lezing is een uitgebreidere versie van de presentatie die Jan de Wildt op 21 november bij de Historische Kring Heemskerk heeft gegeven. Het belooft een boeiende avond te worden!

De lezing begint om 20 uur (de zaal gaat om 19.30 u open) in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk. De entree is voor leden van het HGMK gratis, anderen betalen € 5,-. Indien u deze avond € 15,- betaalt, bent u voor een jaar HGMK-lid en heeft u o.a. ook steeds gratis toegang, ook tot het Museum Kennemerland!

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing