Lezing "Kunst van het vergelijken"

Door: Cor Beumer

BEVERWIJK - Bibliotheek IJmond Noord organiseert op dinsdag 24 januari a.s.  in de vestiging Beverwijk aan het Kerkplein een lezing met als onderwerp “De kunst van het vergelijken”. Kunst is een ruim begrip. Over het algemeen wordt onder kunst verstaan: dat wat door een mens is gemaakt met als doel de zintuigen en geest te prikkelen. Dat kan door originaliteit en/of schoonheid. Er zijn verschillende soorten van kunstuitingen: schilderijen, tekeningen, beeldhouwwerken, fotografie, dans, literatuur, muziek etc. Over kunst zijn de meningen soms behoorlijk verdeeld. Wat de één mooi vindt, vindt de ander afschuwelijk. Waar de één maanden met een kunstwerk bezig is, kan de ander in een middag een schilderij afhebben.

De laatste jaren is het ‘in’ om kunstwerken uit verschillende periodes en stromingen met elkaar te vergelijken. Hoewel de vergelijking van sommige kunstwerken soms ver gezocht is levert het ook vaak nieuwe en verrassende inzichten op. Cees Noordermeer, kunst- en cultuurkenner, leert ons in deze lezing door andere ogen naar kunst te kijken. Hij vertelt hoe wij kunst kunnen bekijken aan de hand van de vergelijking van  een historisch schilderij met  een modern schilderij.

Toegangkaarten kosten € 6,-, met bibliotheekpas € 4,-. Reserveren kan bij de klantenservice in één van de bibliotheekvestigingen.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing