Lezing Kunstmatige Intelligentie in de Stut

Door: Jan Pronk

IJMOND - Op woensdag 13 maart om 14.00 uur is er in de Stut te Heemskerk wederom een lezing over Kunstmatige Intelligentie. De lezing wordt gegeven door Rob Uijlings van SeniorWeb IJmond. Kunstmatige Intelligentie (ook wel A.I. genoemd) is de intelligentie waarmee machines, software en apparaten zelfstandig problemen oplossen. We krijgen in ons mediagebruik hier steeds vaker mee te maken. Zij imiteren hierbij het denkvermogen van de mens. 

De grote vraag rondom A.I. is welke rol we het willen geven in ons leven en zijn er risico’s?  De apparaten zijn zich niet bewust van de taken die ze uitvoeren. Ze volgen algoritmes en patronen. Door te leren van hun eigen fouten, leveren ze een steeds beter resultaat. Je spreekt dan ook wel van machine learning.

Kunstmatige Intelligentie kan grote voordelen hebben voor de mensheid. Denk aan herkenning van spraak, vertaalmachines, lopende robots en vraag-antwoordsystemen. Ook de gezondheidszorg verwacht grootse dingen van A.I.  In de praktijk maken we al regelmatig gebruik van A.I.  ChatGPT is een bekend voorbeeld: een chatrobot die teksten verzint. Maar ook als je iets opzoekt met een zoekmachine wordt kunstmatige intelligentie ingezet. Veel apps op je smartphone maken gebruik van A.I. 

Als samenleving moeten we ook kritisch blijven. Fake video’s met het juiste beeld en geluid geven verwarring. Hoe maken wij onderscheid? Door welke algoritmes worden we gestuurd? Kortom, een lezing die u niet mag missen. Kom naar de presentatie in de Stut op Woensdag 13 maart om 14.00 uur.

Graag vooraf aanmelden bij de Stut, Maasstraat 3 te Heemskerk.

Tel. 0251-248648. U betaalt € 3,- aan de zaal. U bent van harte welkom.

 

 

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing