Lezing Nando Harmsen bij ISOO.nu

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op maandag 16 november 2015 verzorgt Nando Harmsen een lezing in fotografiecentrum ISOO.nu. Harmsen is een gepassioneerd professioneel fotograaf met als verlangen het creëren van tijdloze landschapsbeelden. 

Fotograferen rond zonsopgang, zonsondergang of in de schemering levert vaak bijzondere beelden op. Het licht is zachter, schaduwen langer en de hemel wordt gekleurd door het eerste of laatste licht van de dag. Dit soort foto's vraagt meer van de fotograaf en de camera. Hogere ISO-waarden, langere sluitertijden en grotere contrasten. Het fotograferen in de nacht zelf levert nog meer uitdaging op.

De lezing 'In and out the Twilight Zone' werpt een blik op de manier van werken van Nando Harmsen. Hij laat door middel van een groot aantal voorbeelden zien hoe hij te werk gaat tijdens het fotograferen. Denk daarbij aan eenvoudige trucjes die toegepast kunnen worden om het fotograferen te veraangenamen, maar ook aan handvatten die een betere foto opleveren. Het is geen ingewikkeld theoretisch verhaal, maar vooral praktisch van aard. Een basiskennis van de werking van de camera, diafragma, sluitertijd en gevoeligheid is voldoende, maar ook zonder is het eenvoudig te volgen.

De lezing wordt gehouden in het fotografiecentrum ISOO.nu dat gevestigd is aan het Stationsplein 46. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het fotografiecentrum op de avond zelf of op dinsdag- en donderdagavond tussen 20:00 en 22:00 uur. De kaarten kosten € 7,- per stuk in de voorverkoop (€ 8,- aan de zaal).

ISOO.nu is hét centrum voor fotografie binnen de regio IJmond dat tot doel heeft mensen van jong tot oud, van amateur tot professional, een podium te bieden om fotografie te beleven. Met enige regelmaat worden er lezingen en exposities georganiseerd. Elke dinsdag- en donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur is het fotografiecentrum ISOO.nu geopend; op zaterdagen van 12:00 tot 16:00 uur om de week (zie voor openingstijden: www.isoo.nu).

Elke eerste donderdag van de maand wordt tijdens openingsuren het Fotocafé IJmond georganiseerd. Amateurfotografen en professionals, maar ook belangstellenden, ontmoeten elkaar in een informele setting.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing