Lezing: Openingsoorkonde Noordzeekanaal

Door: Bos Media Services

BEVERWIJK - Op donderdag 23 april 2015 komt op uitnodiging van het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland (HGMK) oud-Beverwijker Herman Palm naar het BHK-gebouw om het verhaal te vertellen over zijn speurtocht naar de Openingsoorkonde van het Noordzeekanaal. 

Het Noordzeekanaal werd op 1 november 1876 door koning Willem de Derde geopend. Ter gelegenheid hiervan is een schitterende oorkonde ontworpen en ondertekend (zie afbeelding). Het origineel bevindt zich in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam, maar Herman Palm is nog een exemplaar op het spoor gekomen. Hoe dat zo is gekomen en of het ook tot resultaat heeft geleid, zal het publiek op deze avond uit zijn mond horen. Ongetwijfeld zullen er ook beelden van deze speurtocht te zien zijn.

De spreker heeft eerder lezingen bij het HGMK gehouden, onder meer over de tramlijnen in Beverwijk. Aanvang 20:00 uur en gratis toegang voor HGMK-leden op vertoon van hun ledenpas. Andere belangstellenden betalen € 2,- entree. Het BHK-gebouw bevindt zich aan de Groenelaan 74. Meer informatie over de activiteiten van het HGMK is op de website www.hgmk.nl te vinden.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing