Lezing over conceptuele fotografie

Door: Ab Jenema

BEVERWIJK - Na de zomervakantie start ISOO.nu met een inspirerende lezing: maandag 12 september houdt Marcel van Balken een avondvullende presentatie met als thema conceptuele fotografie. Hij zal een breed scala aan fotowerk (zwart-wit en kleur) laten zien met een hoog creatief gehalte. Daarnaast zal er ook aandacht zijn voor de techniek – zowel analoog als digitaal - en de manier waarop foto’s tot stand zijn gekomen. De lezing bestaat uit een zeer gevarieerde fotopresentatie die zowel door een beginnende als een gevorderde fotograaf goed te volgen is.

 

Marcel van Balken beweegt zich het liefst op het speelveld van het surrealisme en het magisch realisme. Hij creëert samengestelde fotografische beelden, geïnspireerd op de dagelijkse realiteit en zijn eigen fantasie. Zijn streven daarbij is technisch perfecte fotografische composities van realistisch lijkende taferelen, die een enigszins onwerkelijke en soms magisch aandoende sfeer uitstralen. Hij doet dat veelal vanuit een vooraf bedacht idee of concept. Van Balken (EFIAP/p – EPSA) is onder meer lid van Fotogroep AurorA, Fotokring Uithoorn, landelijke FIAP Gespreksgroep en internationaal PSA en FIAP.

 

De lezing wordt gehouden in het fotografiecentrum ISOO.nu, Stationsplein 46 in Beverwijk, aanvang 20.00 uur. Kaarten zijn vooraf per e-mail te reserveren via lezingen@isoo.nu. De kaarten kosten € 7 per stuk in de voorverkoop (€ 8 op de avond zelf).

 

De eerste expositie na de zomervakantie staat ook in het teken van conceptuele fotografie. Van 10 september tot en met 17 oktober is de expositie ‘Beeldtaal’ van Ariane James, Wieke Poortvliet en Linda van Zeijl te zien bij ISOO.nu.

 

ISOO.nu is hét centrum voor fotografie binnen de regio IJmond dat tot doel heeft mensen van jong tot oud, van amateur tot professional, een podium te bieden om fotografie te beleven. Met enige regelmaat worden er lezingen en exposities georganiseerd. Elke maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur en zaterdag van 12.00 – 16.00 uur is het fotografiecentrum ISOO.nu geopend. Elke 3e maandag van de maand wordt het Fotocafé IJmond georganiseerd. Amateurfotografen en professionals, maar ook belangstellenden, ontmoeten elkaar in een informele setting. Voor meer informatie: www.isoo.nu / www.facebook.com/isoo.nu.

advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl