Lezing over de eerste neergestorte Spitfire

Door: Ab Jenema

REGIO - Op zondag 10 jul is er in Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis een lezing over de eerste in Nederland neergestorte Spitfire. Nog voor Nederland bij de Tweede Wereldoorlog betrokken raakte crashte er al een Spitfire op ons grondgebied. Het was een fotoverkenner die een missie naar Duitsland uitvoerde maar door Duitse jagers werd onderschept. Helaas overleefde de piloot dit gevecht niet. Sander Wonings, secretaris van onze zuster Stichting ARGA heeft jarenlang onderzoek naar deze Spitfire crash gedaan en daar ook een boek over geschreven. De lezing vangt aan te 14.00 uur.

 

De Spreker
Sander Wonings is werkzaam bij het Ministerie van Defensie. Daarnaast is hij secretaris en onderzoeker bij de ARGA, Aircraft Research Group Achterhoek.

 

De Stichting 

De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.

 

Het Fort 

Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

 

Toegang: Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis.

 

Openingstijden  11.00 uur – 17.00 uur

 

Luchtoorlogmuseum "Fort Veldhuis"

Genieweg 1

1967 PS  Heemskerk

06-20298691

[email protected]

www.arg1940-1945.nl

 

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing