Lezing over de Engelse Marinebasis Scapa Flow

Door: Bos Media Services

HEEMSKERK - Op zondag 5 juni 2016 wordt in luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis een lezing gegeven over de Britse marinebasis Scapa Flow op de Orkney Eilanden. In 1918, na de capitulatie van Keizer Wilhelm II, werd hier de Duitse Keizerlijke vloot opgelegd en later door de bemanningen zelf tot zinken gebracht. In 1940 sloop de Duitse onderzeeboot U-47 onder commando van Kapitänleutnant zur See Günther Prien de basis binnen en bracht het slagschip Royal Oak tot zinken.

De lezing wordt gegeven door Paul Andriessen, die zelf ook veel heeft gedoken op de wrakken van de schepen. Daarnaast  is het gehele seizoen de tentoonstelling 'Fort bij Veldhuis 1914-1918' te zien. Dit is een door Tom van Hooff ingerichte tentoonstelling over de Stelling van Amsterdam en Fort Veldhuis gedurende de Eerste Wereldoorlog. Een interessante tentoonstelling bestaande uit foto's, documenten en andere voorwerpen. De lezing begint om 14:00 uur.
 
De Spreker
Paul Andriessen is in het dagelijks leven bewindvoerder. Hij is enthousiast amateurduiker en al jaren als donateur en medewerker verbonden aan de Aircraft Recovery Group 1940-1945.

De Stichting
De Stichting Aircraft Recovery Group doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar de luchtoorlog boven Nederland. De resultaten van deze onderzoeken zijn samengebracht in het luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis te Heemskerk.
 
Het Fort
Het Fort bij Veldhuis is onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Het Fort is gelegen aan de Genieweg 1, 1967 PS Heemskerk. De ligging van het fort is op de grens van Heemskerk en Zaanstad.

Toegang
Volwassenen € 3,50, kinderen van 8 tot 12 jaar, € 2,50, kinderen jonger dan 8 jaar gratis en houders van een veteranenpas gratis. Openingstijden op zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur.

Zie ook: www.arg1940-1945.nl.

advertenties

Bloemsierkunst De Duinroos
Lenary.nl
goedbegin.eu
Startpagina24.com
LEQUAL Online Marketing