Lezing over de geschiedenis van het Sinterklaasfeest

Door: Ab Jenema

IJMOND - Op donderdagavond 23 november komt Markjan Fraij bij het Historisch Genootschap Midden-Kennemerland een lezing geven over de historie van het Sinterklaasfeest. Zijn verhaal wordt gestart om 20 uur (zaal open vanaf 19.30 u) in het Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk. Dit is direct achter het Museum Kennemerland aan het Westerhoutplein. Voor leden van het HGMK is de toegang gratis, anderen betalen € 5,- entree.

In de lezing wordt het levensverhaal van Sint-Nicolaas verteld, van zijn geboorte tot het heden. Maar ook alle onderdelen van het Sinterklaasfeest komen aan de orde, zoals de stoomboot, de schimmel die over de daken kan lopen, het schoen zetten en het snoepgoed zoals marsepein en speculaas. Hoe zijn ze in het Sinterklaasverhaal terecht gekomen en waarom?
In de lezing krijgt u onder andere antwoord op deze vragen, dus er valt genoeg te vertellen en ook te laten zien aan mooie plaatjes.
Een avond dus om alvast in de stemming te komen, als u dat al niet was.

U kunt deze avond ook u aanmelden voor een gratis bezoek aan het Sinterklaasmuseum in Westzaan, Zuideinde 281, 1515EH op zaterdagmiddag 25 maart. Maar dat kan ook via info@hgmk.nl. Reserveren hiervoor is verplicht.

Voor meer informatie over de activiteiten van het HGMK: zie www.hgmk.nl


advertenties

Verhuis- en Transportbedrijf Johan Post
Fietspoint
Autoverzekering vergelijken
Café-Biljart Carillon
Bloemsierkunst De Duinroos
Energie vergelijken
Beverwijkse Koeriersdienst en Stadspost
Goedkoopste Energieleverancier
TarwegrasKoning
Energie Vergelijken
Energievergelijker
Lenary.nl
Kentekencheck
Sim Only Check
goedbegin.eu
Vergelijk vaste lasten
Startpagina24.com
Ikvergelijk.nu
Online Casino Informatie
Telefoon.nl
Creditcard.nl